În Caransebeş se construiesc locuinţe! Preţurile de vânzare? În creştere!

Caransebeșul este în plină dezvoltare imobiliară. Oameni de afaceri au preluat modelul marilor orașe și investesc în construirea de case pe care le vând din faza de proiect. Un astfel de exemplu este în zona Aeroportului Caransebeș, în zona Pipirig, precum și în alte zone din intravilanul, dar și extravilanul municipiului Caransebeș.

În ședința de lucru a Consiliului Local au fost aprobate două planuri urbanistice pentru astfel de lucrări de investiții. Primul solicitant a început un proiect de realizare locuințe familiale pe strada Episcop Miron Cristea, aflate în extravilanul municipiului pe 3.551 mp, teren proprietate privată. Zona de locuințe, care au fost cumpărate „din fașă”, dispune de case construite în regim de parter plus etaj sau mansardă.

O altă investiție de acest gen, pentru care aleșii locali au aprobat eliberarea Planului Urbanistic de Detaliu, este în cartierul Splai Sebeș. Aici este în proiect construirea „Complex Oxford – locuințe colective”, în regim de parter plus două etaje, în intravilanul municipiului Caransebeș.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Prețul apartamentelor noi în Caransebeș variază între 550 și 650 de euro pe metru pătrat construit. Dezvoltatorii imobiliari și-au argumentat creșterea ca urmare a măririlor salariale, a creșterii prețului la combustibil și, mai ales, a creșterii prețului la tot ce înseamnă materiale de construcții. Toate aceste creșteri se regăsesc în prețul final pe metru pătrat de construcție nouă pentru apartamentele cu unu, două și trei dormitoare.

publicitate si promovare online banner maxagro