La Moldova Nouă, achitarea datoriilor este în grafic, astfel că, din 2013, investițiile vor ocupa locul întâi în prioritățile administrației Matei Lupu. În primul rând, trebuie finalizate cele care sunt accesate în prezent, întrucât partea de cofinanțare este asigurată din bugetul local.
În această situație este ISPA, care valorează circa 14 milioane de euro. Ulterior, Primăria va putea lua în calcul chiar deschiderea unei linii de credit pentru proiectele de amploare, de pe urma cărora orașul ar avea de câștigat pe linie economică, dar mai ales în domeniul turismului. Pe lista investițiilor care ar putea fi realizate prin credit se regăsește punerea în funcțiune a unui bac tranfrontalier. Un bac peste Dunăre până în țara vecină ar fi deosebit de important.
„Sunt multe proiecte în lucru care vizează dezvoltarea oraşului din punct de vedere turistic şi, odată implementate, soarta localității se va schimba. Nu e posibil să ţinem portul închis. Nu trebuie uitat nici proiectul de realizare a unui port-container. Totodată, sunt acum tot felul de mici ambarcaţiuni care au nevoie de un loc special amenajat pentru a acosta. Se fac croaziere pe Dunăre, dar, ca să calce cineva la Moldova Nouă, trebuie să aibă unde acosta, ce să viziteze, unde să mânânce sau să bea ceva în condiţii civilizate”, a spus Matei Lupu.
Printre proiectele finanțate în prezent de Primărie se află și Căminul Cultural de la Moldova Veche.