Servicii Energetice Banat se apropie de faliment!

Societatea Servicii Energetice Banat, ce aparține Grupului Electrica SA, are grave probleme financiare. În toată Regiunea de Vest este vorba despre 400 de angajați, care de la o zi pe alta își așteaptă notificările.

Dezastrul economic din Valea Bistrei și potențialele concedieri de la secțiile CFR Oravița-Anina și Caransebeș-Oțelu Roșu-Băuțar sunt urmate acum de alte amenințări cu șomajul. De această dată însă, nu mai vorbim despre mediul privat, ci despre o societate cu capital de stat sută la sută.

Potrivit unor surse apropiate „Express de Banat”, dar neconfirmate oficial până la această oră, datoriile pe care societatea le are sunt de ordinul milioanelor de lei, ceea ce îngreunează derularea activității în condiții optime.

Angajații spun că deplasarea la intervenții este dificilă, cu atât mai mult cu cât banii pentru cumpărarea rovinietelor lipsesc din bugetul societății. În ce privește județul Caraș-Severin, numărul angajaților care lucrează la societatea de mentenanță Servicii Energetice Banat depășește 120 de angajați.