În Brebu Nou a fost pus în funcțiune generatorul de voluntariat

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Brebu Nou s-a transformat pentru 4 zile într-un cuib de voluntariat. La fel ca în fiecare toamnă, Centrul de Voluntariat Reșița a organizat o campanie de informare în rândul bobocilor liceeni pentru a-i atrage spre astfel de activități pe termen lung. Anul acesta, întâlnirea se axează pe teatrul de improvizație.

30 de tineri s-au reunit în Brebu Nou pentru a participa la evenimentul organizat în fiecare toamnă de Centrul de Voluntariat Reșița, anul acesta în cadrul proiectului Generatorul de Voluntariat. Tinerii liceeni învață ce înseamnă voluntariatul, ce beneficii aduce și cum poate fi cunoscut ca formă de educație non-formală, dezvoltare personală și activism civic în comunitatea locală.

„Venim în întâmpinarea tinerilor care își doresc să facă ceva dar nu știu exact ce, celor care vor să ia contact pentru prima dată cu activitățile de voluntariat, precum și voluntarilor locali deja implicați în acest gen de activități, fie prin intermediul unei organizații neguvernamentale sau pe alte căi aflate la îndemână. După ce tineri nou veniți în organizație se înscriu în baza noastră de date pentru a deveni voluntari, preocuparea la nivelul organizației este de a-i forma și a-i motiva să aibă o activitate susținută, pe termen lung. De aceea organizăm stagiile de formare a echipei. Anul acesta stagiul se desfășoară în cadrul proiectului Generator de Voluntariat”, spune Irenka Vasiliuț, vicepreședintele Centrului.

În perioada 1-4 noiembrie, participanții vor învăța să lucreze în echipă, să se adapteze la situații neprevăzute, să comunice și să se cunoască mai bine. Totul se va face anul acesta prin teatrul de improvizație, cu traineri profesioniști, cu experiență în programele de educație nonformală. Trainerii sunt Adriana Popescu și Cosmin Cătană de la Asociația Curba de Cultură din Prahova.

STPT job 1000x200

„Procesul de formare va fi axat pe sesiuni care vor aborda 3 mari dimensiuni: mintea-dimensiunea psihică, inima-dimensiunea social-afectivă și trupul dimensiunea fizică. Metodele folosite sunt interactive și dinamice, dintre ele enumerăm: moving debate, teatru de improvizație, treasure hunt. Acestea vor sprijini tinerii în procesul de auto-cunoaștere și de cunoaștere a celorlalți, în a colabora mai bine și în luarea deciziilor”, mai spun organizatorii Generatorului de Voluntariat, proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, cu suma de 14.000 de lei.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/