„În ansamblu, deciziile au fost bune. Dacă trebuie să pice un ministru, asta nu stă în puterea mea”

Odată cu relaxarea măsurilor impuse de autorități în contextul epidemiologic actual, opoziția nu s-a sfiit să ceară capul ministrului Afacerilor Interne, prin moțiunea simplă depusă de parlamentarii PSD, lui Marcel Vela imputându-i-se atât proasta gestiune, cât mai ales minimizarea riscurilor în pofida avertizărilor OMS. Chiar și așa, unul din primarii PSD vede cu totul altfel lucrurile.

Deși relația cu fostul său lider de partid, Marcel Vela, a fost una poleită cu replici tăioase și în contradictoriu, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, exclus din rândul liberalilor în vara anului trecut, nu renunță la ideea de a spune lucrurilor pe nume, chiar dacă astăzi conduce administrația publică locală de la malul Dunării din postura de edil PSD. Fără să-l pună pe un piedestal pe ministrul Afacerilor Interne, Torma consideră că măsurile luate în calcul, atât în perioada stării de urgență, cât și cele actuale, au fost și sunt bune, în ciuda faptului că această afirmație ar putea să nu placă colegilor săi din cadrul actualei echipe.

„Trăind într-o țară liberă și știind ce-nseamnă lipsa dreptului de a avea o opinie și de a trece totul prin partid, pot spune că excluderea din PNL, tocmai pentru că am avut opinii diferite, nu m-a făcut să-mi schimb stilul și abordarea și să nu-mi expun opinia proprie, opinie care nu e obligatoriu să fie cea a partidului și nu e obligatoriu să și placă partidului din care fac parte. Nu știu dacă cineva putea fi pregătit să gestioneze perfect lucrurile în timpul pandemiei pentru că nu ai cum să te pregătești pentru așa ceva. Ministrul Afacerilor Interne, care e de la noi din județ, cel cu care, nu e un secret, am avut conflicte în perioada cât am fost în PNL, a făcut unele lucruri bune și unele greșite și cred că ei sunt conștienți de acest lucru”, a scos în evidență primarul orașului Moldova Nouă.

Faptul că s-a trecut cu bine peste pandemie, spre deosebire de situația altor țări, este tot ceea ce contează, în opinia edilului-șef de la Dunăre, acesta evitând aducerea de critici sau laude la adresa guvernului, iar referitor la demisia cerută lui Marcel Vela de către PSD, aici, Adrian Torma a ținut să precizeze că demiterea unui ministru nu este ceva ce îi stă în putere, politicianul preferând să-și vadă de comunitatea pe care o păstorește în detrimentul lucrurilor care nu-l privesc în mod direct:

„Dacă e să privim retrospectiv, cred că, în ansamblu, deciziile au fost bune, s-a trecut destul de bine peste pandemie. Nu cred că e cazul să aduc eu nici critici, nici mulțumiri, nici alte cuvinte. Dacă șefii mei de partid consideră că trebuie să pice un ministru sau altul, asta e opinia lor, asta nu stă în puterea mea. Treaba mea este am grijă de comunitatea pe care o păstoresc, în care nu există partide politice, există cetățeni care au dreptul la o viață cât mai bună. În ansamblu, am trecut cu bine, deși se pot aduce critici miniștrilor, celor care au fost responsabili. Chiar și așa, merită respectat că și-au asumat gestionarea pandemiei și, deocamdată, nu am avut foarte multe decesuri și nici foarte multe cazuri de infectare în comparație cu alte țări. Poate că unele restricții au fost dure într-un anumit moment și greu percepute de comunitate, dar, în linii mari, e bine că am trecut cu bine”.