Hurduzeu sparge taberele din PSD Caraș-Severin! „Am trecut peste toate, au fost orgolii, dar acum tragem toți la aceeași căruță!”

Președintele interimar al social-democraților din Caraș-Severin a demarat deja discuțiile preliminare pentru o alianță electorală la nivel județean cu Pro România, ALDE și chiar PMP pentru alegerile locale, dar cel mai important, subliniază Silviu Hurduzeu, este că în sediul PSD de pe „George Enescu” stau toți la aceeași masă!

„În sfârșit am reușit să convoc și să se desfășoare o ședință a forului interimar care conduce organizația județeană. Am luat câteva măsuri la nivelul organizatoric și o măsură politică, un acord de principiu pentru o alianță în Caraș-Severin cu PRO România. Încercăm discuții și cu alte partide, mă refer aici în primul rând la ALDE. A fost aprobată această hotărâre, sigur că vor urma discuții în perioada următoare, să vedem condițiile unei astfel de înțelegeri”, a spus Hurduzeu pentru expressdebanat.ro. Discuții vor exista și cu PMP, numai dacă partidul lui Băsescu nu va impune altceva de la București. Cel mai probabil, în cazul PMP nu va exista o alianță preelectorală, dar situația se poate schimba după. Asta mai ales că Hurduzeu a făcut echipă bună în cei patru ani de mandat la șefia Consiliului Județean cu Ionuț Popovici, liderul PMP Caraș-Severin. „Aparținem celor două eșichiere, de Stânga și de Dreapta, și este foarte greu să vii cu o astfel de alianță în județ. Este foarte greu de înțeles la nivel central, la nivel județean nu e greu de înțeles pentru că am funcționat foarte bine în această perioadă. L-am avut pe Ionuț Popovici partener și îmi doresc și în continuare să fie partenerul nostru”, a adăugat președintele PSD Caraș-Severin.

Filiala județeană PSD e condusă în acest moment de către un comitet interimar în care se regăsesc, spune Silviu Hurdeuzeu, „primarii orașelor, primarul celei mai mari comune, Bozovici, primarii celor trei orașe Oțelu Roșu, Oravița și Moldova Nouă, cei doi parlamentari, Jivan și Chisăliță, candidații care au obținut la alegerile locale scorul cel mai mare candidând la primăriile celor două municipii, Ioan Crina și Bebe Iova, fostul parlamentar Ioan Benga, viceprimarul municipiului Reșița, Reșița, doamna judecător Gabriela Stuparu, directorul Muzeului Banatului Montan, Flavius Bozu, cel care este și secretar interimar în perioada următoare, domnul Grindeanu”.

Hurduzeu s-a simțit multă vreme marginalizat în PSD. În filiala social-democrată din Caraș-Severin au existat în mod evident două tabere mari, dar și mai multe grupulețe. Aici ar fi și cheia câștigării alegerilor locale. Tocmai din acest motiv fostul președinte Luminița Jivan sau senatorul Chisăliță rămân oameni de bază ai partidului, dă asigurări Hurduzeu: „Au existat orgolii, mai există, dar eu cred că până la urmă vom reuși să tragem toți la aceiași căruță. Nu cred că vor fi probleme din acest punct de vedere. Luminița Jivan, Ionuț Chisăliță sunt în această structură de conducere ca parlamentari în funcție și nu există nicio reținere și nu a existat nicio reținere din partea mea. Ce a fost, a fost, avem de trecut multe etape împreună. Eu am fost cel atacat atâta vreme, am trecut peste toate aceste lucruri și cred că împreună o să reușim să depășim toate aceste momente din trecut”.