În alergare cu drapelul tricolor din Timișoara la Arad, în cinstea eroilor români

stafeta veteranilor
po 1000x100px (3)

Un eveniment sportiv inedit va avea loc vineri, în cadrul unor manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Armatei Române. Astfel, mai mulți voluntari vor alerga cu drapelul României de la Timișoara la Arad, în cinstea eroilor neamului.

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită și în acest an la Timișoara. În cadrul manifestărilor dedicate acestei zile, vineri, 22 octombrie, Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” anunță că va organiza, începând cu ora 10.00, o ceremonie militară cu depunere de jerbe de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut din Parcul Central.

De asemenea, se pregătește și cea de-a VIII-a ediție a evenimentului sportiv „Ștafeta Veteranilor”. Astfel, militari și voluntari vor alerga cu drapelul României din Timișoara până la Arad, în cinstea veteranilor de război și a eroilor.

„Ștafeta Veteranilor a devenit o tradiție și amintește, în fiecare an, despre spiritul Invictus, acela care trebuie să ne unească pe toți în jurul veteranilor. Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintași, din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, cât și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. Cei ce iau parte la ștafetă se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi, astăzi, să existăm și rememorează imaginea străbunicilor și bunicilor noștri care au luptat pentru această țară și care sunt, acum parte din ea. Atunci când oboseala își va spune cuvântul, își vor repeta ceea ce reprezintă spiritul Invictus: „Să te ridici și să lupți în continuare, pentru eroii noștri, pentru România!”, a transmis Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” din Timișoara.

Evenimentul este organizat de voluntari cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, care și-au propus să promoveze memoria eroilor români prin intermediul sportului.