În al 5-lea mandat de primar, Ioan Popovici a părăsit scena vieții chiar în Primăria Păltiniș

Ioan Popovici, primarul comunei Păltiniș, s-a stins din viață, astăzi, în biroul său din care a condus comuna în ultimii aproape 20 de ani.

Unul dintre cei mai longevivi primari de comună din Caraș-Severin, Ioan Popovici, în vârstă de 69 de ani, s-a necăjit astăzi cu documentele unui sătean și supărarea i-a fost fatală, inima cedându-i în jurul orei 12.

„Să știți că ne-am tot supărat noi, dar sângele apă nu se face și tot frate îmi este. Eu nu am fost acasă, dar am auzit că un cetățean a venit cu actele la semnat la el și s-au aruncat vorbe dure acolo. Și fratele meu a făcut infarct”, ne-a declarat fratele primarului, Gheorghe Popovici, care a mai pierdut un frate anul trecut, om de afaceri în Caransebeș. Gheorghe Popovici ne-a mai precizat că primarul comunei suferea de diabet și avea și probleme cardiace.

Ioan Popovici a candidat la alegerile locale din 2016 din partea PSD, după ce la precedentul scrutin fusese ales primar din partea PDL.

Menționăm că, în ultimii ani, situația administrativă a comunei Păltiniș nu a fost una ușoară, astfel că în prezent se pune întrebarea, după decesul subit al primarului Popovici, cine preia conducerea instituției, în condițiile în care nu există post de viceprimar și nici postul de secretar (jurist) al Primăriei nu este ocupat.

UPDATE

Fiica și nepoata primarului Popovici dezmint vehement varianta unor discuții aprinse ce ar fi avut loc în primărie înainte de tragicul eveniment, așa cum a afirmat fratele edilului. „Nu e nimic adevărat. M-a sunat pe mine, se simțea rău, am fost la primărie. Nu s-a certat cu nimeni, pur și simplu i s-a făcut rău. El era cardiac și diabetic. Cel care v-a declarat că a avut loc o ceartă nu a fost în primărie, nu avea de unde să știe ce s-a întâmplat”, ne-a precizat nepoata lui Ioan Popovici.