Ziua Internațională a Hemofiliei, sărbătorită la Buziaș. Peste 100 de persoane au alergat în Crosul pentru Hemofilie

explo 1000x200

Anual, în 17 aprilie este sărbătorită în toată lumea Ziua Internațională a Hemofiliei, o zi marcată de fiecare dată și la Centrul Medical „Cristian Șerban” din Buziaș, singurul din țară care oferă servicii medicale integrate pacienților cu hemofilie. Acesta, împreună cu Asociația Română de Hemofilie, a organizat „Crosul pentru Hemofilie”, la care au alergat peste 100 de persoane.


Sub sloganul „Astăzi alergi în locul meu, mâine alergăm împreună”, s-a desfășurat astăzi un cros deja tradițional în orașul timișean Buziaș. „Crosul pentru Hemofilie” este un eveniment organizat pentru a atrage atenția asupra faptului că pacienții cu hemofilie nu trebuie marginalizați și asupra faptului că aceștia pot avea o viață cât mai aproape de normalitate, cu ajutorul celor din jur.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Medical „Cristian Șerban” din Buziaș împreună cu Asociația Română de Hemofilie și la el au alergat peste 100 de persoane, în Parcul Central din oraș, pe o distanță de câteva sute de metri.

Potrivit datelor Federației Internaționale a Hemofiliei, la nivel mondial ar exista aproape 7 milioane de persoane care suferă de o tulburare de sângerare, iar mai bine de 70% dintre aceștia nici nu sunt diagnosticați.