În 2023, se deschid șantierele la Berzovia!

primaria berzovia

Semne bune anul are! Primăria Berzovia a reușit să atragă în ultimele șase luni finanțări de peste 24 de milioane de lei. Primarul liberal Mircea Serafin este pregătit să demareze noile investiții, dar și să le continue pe cele aflate deja în derulare.

După semnarea contractelor de finanțare pentru cele șase proiecte aprobate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în comuna Berzovia vor intra 24,6 milioane de lei, bani care vor fi direcționați către lucrări de asfaltare, modernizare școli și cămine culturale, realizare rețea de canalizare.

„Pe «Anghel Saligny» avem reabilitare DC 105, în valoare de 4 milioane de lei, unde sunt lucrări mai complexe, însemnând trotuare, locuri de parcare și refacerea carosabilului. Al doilea proiect este o stație de epurare nouă la Berzovia și 250 de racorduri de apă și canal la Fizeș, bineînțeles cu tot cu stațiile de pompare, însumând 13,5 milioane de lei, iar cel de-al treilea proiect, din 14,5 milioane de lei, pe care i-am cerut ca să terminăm tot ce mai este de asfaltat, ne-au aprobat doar 3 milioane, și atunci am hotărât să facem trei străzi la Berzovia și alte trei la Fizeș. Pe PNRR ne-a fost aprobată finanțarea pentru căminul de la Gherteniș, însumând vreo 900 de mii de lei, și dispensarul de la Berzovia, însumând puțin peste un milion de lei. Iar vestea bună a venit chiar pe final de 2022, de la Administrația Fondului de Mediu, pentru proiectul de modernizare și eficientizare energetică a școlii profesionale din Berzovia, în valoare de 3 milioane de lei, din care 2,7 milioane este sumă eligibilă. Așteptăm acum să vedem dacă ne finanțează și școala de la Gherteniș, proiect depus la Compania Națională de Investiții.”, ne-a declarat primarul comunei Berzovia, Mircea Serafin.

În perioada următoare se va da ordinul de începere a lucrărilor pentru execuția a trei capele mortuare, iar din primăvară va începe și construcția unei noi școli în satul Fizeș, pentru care administrația locală a obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

„În paralel, continuăm cu lucrările aflate deja în derulare, cele de la căminul cultural și baza sportivă din Berzovia, și cele de introducere a canalizării în satul Gherteniș. În primăvară începem și construcția școlii la Fizeș și sperăm ca până atunci cei de la Compania Națională de Investiții să actualizeze devizul general de lucrări pentru sala de sport de la Berzovia și să demarăm lucrări și aici. Așadar, așteptăm ca anul acesta să deschidem cât mai multe șantiere în comună.”, a concluzionat edilul.

 

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

 

 

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/