Directorul Animals International îl contrazice pe senatorul Mocioalcă! „PSD este în eroare!”

gabriel paun
untitled design set 970x90 px

Comerțul cu carne e mai uman și mai profitabil decât exportul de animale vii, susține Gabriel Păun, contrar poziției parlamentarilor PSD, care se opun inițiativei prin care exportul de animale vii din România va fi interzis!

Senatorul social-democrat Ion Mocioalcă a explicat că partidul din care face parte va respinge această propunere pe motiv că, odată pusă în aplicare, va conduce spre faliment mulți fermieri români. În schimb, Animals International salută proiectul de lege inițiativa Senatului României de a dezbate proiectul de lege pentru înlocuirea graduală a exportului de animale vii cu cel de carne până în anul 2025. Totodată, organizația contrazice poziția PSD care ar respinge proiectul invocând argumente false.

„PSD este în eroare. Toate țările către care România exportă animale vii importă deja și carne. Țara noastră are abatoare neutilizate care pot onora comenzile din țările terțe. Există de asemenea certificatori Halal și Kosher în România. Proiectul de lege este unul echilibrat care oferă suficient timp Guvernului să sprijine fermierii din România și să renegocieze contractele actuale cu țările terțe care actualmente sunt păguboase pentru România. Păguboase pentru că ANSVSA nu s-a obosit să facă contracte pentru produse cu valoare adăugată ci a dat animale vii fără să clipească. Și o face doar către țări arabe și Israel. Dar piața globală este mult mai mare și mai ofertantă. În acest moment, de exemplu, SUA și China oferă prețuri mult mai mari la carnea de ovine decât țările unde exporta România în prezent”, este de părere Gabriel Păun, directorul Animals International.

Organizația consideră că proiectul de lege trebuie dublat de măsuri Guvernamentale coerente:

  • Alocarea de fonduri pentru operaționalizarea legii 236/2020 care instituie acordarea unei prime la comercializarea produselor agricole primare. Actuala guvernare a blocat până în prezent aplicarea acestei legi prin nealocarea de fonduri.
  • Să trimită atașați comerciali competenți în țările terțe pentru negocierea de acorduri bilaterale care includ doar comerț de produse agricole cu valoare adăugată și deschiderea de noi piețe cu aceste produse. ANSVSA nu trebuie să mai negocieze acorduri economice cu țări terțe.
  • Stimularea afacerilor autohtone cu produse secundare rezultate din zootehnie (lână, organe, piele etc). Pe lângă utilizarea în confecții, lâna este și un excelent izolator termic pentru construcții.

„PSD este atât în Parlament, cât și la guvernare. Are toate pârghiile necesare să ia măsuri pentru păstrarea valorii adăugate în România. Nu o face ci o blochează. Partidul este în faliment ideologic și moral. Lucrează profund împotriva interesului național”, acuză Păun.

 

foto: b1tv.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/