Podul de la Neuwerk se pune pe picioare în 2023!

engineer and architect working with new project.

Proiectul tehnic pentru podul de la Neuwerk este în lucru, iar execuția ar putea începe cel mai curând după mijlocul anului.

Accesul rutier înspre zona Neuwerk pe strada Bichiștin dinspre Bocșa Română este blocat. Singura variantă presupune o ocolire de câțiva kilometri dinspre Bocșa Vasiova. Prin reabilitarea podului, cetățenii care locuiesc pe strada Bocșa Nouă nu vor mai fi nevoiți să ocolească atât de mult pentru a ajunge acasă.

Fiind vorba despre un pod calamitat în urma unor inundații puternice, Guvernul României a trimis încă din 2016 bani pentru refacerea lui. Însă administrația locală nu a făcut până acum demersurile necesare pentru a începe proiectul. „Sunt fonduri venite de la Guvernul României pentru inundații de când a fost luat podul, sunt fonduri venite din 2016. Până acum, nicio administrație nu a întocmit măcar studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.”, ne-a declarat primarul Mirel Pascu.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Există deja un studiu de fezabilitate realizat anul trecut. Tot în 2022, consilierii locali au votat bugetarea proiectului tehnic. A fost și el scos la licitație și este deja în lucru. Următorul pas va fi execuția. „Este ultima etapă pentru a putea face licitația pentru podul de la Neuwerk. Eu am promisiuni ca până maximum în martie, aprilie să avem proiectul tehnic și după aceea să scoatem lucrarea la licitație.”, a mai spus Mirel Pascu.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/