„În 2016 ne-am bătut cu un PSD mare. Acum, dacă este divizat în PSD şi Pro România, eu zic că ar trebui să profităm”

Cu ocazia viitoarelor bătălii electorale, atât cea pentru scaunul de edil-șef, cât și cea pentru cel mai înalt fotoliu din județ, unul din primarii liberali din Caraș-Severin spune că trebuie exploatată la maximum situația divizării PSD-ului, ca urmare a nemulțumirilor apărute după plecarea lui Ion Mocioalcă de la șefia filialei județene a Partidului Social Democrat.

„În 2016, noi, liberalii, ne-am bătut cu un PSD mare. Acum, dacă este divizat în PSD și PRO România, eu zic că ar trebui să profităm. În plus, cât privește modul în care se va desfășura campania electorală, fiecare își va folosi ideile și strategiile în funcție de cum îl duce capul. Dacă se vor scoate cuțitele și va fi o luptă urâtă, e clar că acest lucru nu ne va face cinste.”, a explicat primarul comunei Răcășdia, Mirco Ilie Lechici.

Hotărât să candideze la șefia instituției pe care actualmente o conduce pentru al treilea mandat, edilului Lechici nu-i este teamă nici de o posibilă reîntregire a Stângii, alianța dintre PSD și Pro România, și nici de faptul că, spre deosebire de acum patru ani, spectrul politic din Răcășdia e completat de alte formațiuni, ca de exemplu: PMP, ALDE, primarul fiind convins că munca pe care a depus-o spre bunăstarea oamenilor pe care-i conduce va fi cartea acestuia de vizită în fața electoratului.

„Nu-mi este teamă pentru că, repet, în 2016, erau toți la PSD, mai puțin ALDE. Deci noi am avut o bătălie și eu zic că acum avem de câștigat. Totodată, proiectele primarului în funcție pentru comunitate reprezintă o carte de vizită. În general, cine e în funcție, pornește la drum cu un avantaj. Eu le-am mai spus cetățenilor mei că e foarte simplu să vii din exterior și să spui: «Eu vin și scriu un proiect european». Proiectul european se scrie greu, se depune greu, trebuie să întrunești un punctaj, să aștepți până vei fi selectat, după care să scoți documentații. Orice aviz, din păcate, durează până la 30 de zile. Din exterior e foarte simplu, din interior e un pic mai greu. Dar nu trebuie să ne speriem, să fim dezamăgiți. Mergem mai departe.”, a ținut să precizeze șeful administrației publice locale de pe Valea Carașului.

Sursa foto principal: expressdedunare.ro.