„Fără Penali în Funcții Publice” a trecut de votul deputaților!

sursa foto: jurnalul olteniei
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Camera Deputaților a votat inițiativa cetățenească „Fără Penali în Funcții Publice”. Cătălin Drulă este încântat de rezultat. Alfred Simonis spune că este momentul ca aleșii să recâștige încrederea cetățenilor. Senatorul Nicu Fălcoi a declarat că „Fără Penali” va produce schimbarea așteptată de români de 30 de ani.

Deputatul USR de Timiș, Cătălin Drulă, consideră votul o victorie și așteaptă următoarea etapă: adoptarea inițiativei în Senat. „Astăzi am avut cea mai mare realizare din această sesiune, în care conduc grupul deputaților USR: am reușit să trecem la vot «Fără Penali în Funcții Publice», inițiativa cetățenească de modificare a Constituției semnată de peste 1 milion de cetățeni. În spatele acestei victorii a fost multă muncă, presiuni, solicitări și discuții. De peste un an de zile, inițiativa era ținută în sertarul Comisiei Juridice. Următorul pas este adoptarea inițiativei în Senat”, a transmis Cătălin Drulă.

Deputatul Alfred Simonis a anunțat că PSD va vota pentru proiectul „Fără Penali în Funcții Publice”. Liderul social-democrat spune că politicienii trebuie să recâștige încrederea cetățenilor. Simonis argumentează motivul pentru care PSD votează proiectul în forma prezentată de USR și explică faptul că versiunea useriștilor a trecut de un control de constituționalitate. „Cred că este un moment în care putem să lăsăm deoparte orgoliile. De altfel, și PSD, ca și PNL, avem cu toții inițiative care au același obiect de reglementare. Am optat pentru versiunea USR-ului pentru că este cea mai avansată și cea care a trecut de un control de constituționalitate. Cred că este important ca astăzi să găsim acel consens, acea solidaritate și să luăm această decizie împreună fără a ne mai reproșa și a mai discuta. Susținem această inițiativă și credem că prin ea putem începem să recâștigăm încrederea cetățenilor în oamenii care ocupă funcții publice”, a declarat Alfred Simonis.

Nicu Fălcoi nu a ratat ocazia să salute votul deputaților și spune că schimbarea Constituției va fi prima victorie reală a cetățenilor din ultimii 30 de ani. „Transpunerea inițiativei «Fără Penali» în Constituție va fi însă o mare victorie. O victorie a tuturor cetățenilor onești ai acestei țări. O victorie uriașă a noastră, a tuturor, aceia care ne-am dorit, am sperat și ne-am luptat pentru ca, pentru prima dată după 30 de ani, să se-ntâmple o schimbare reală, de fond, și mulți dintre cei care au ținut țara captivă în ghearele unor grupări de interese să nu mai poată accede la butoanele puterii dacă au probleme penale”, a comunicat senatorul Fălcoi.

Legea a trecut cu 295 de voturi și o abținere.

Sursă foto: Jurnalul Olteniei

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/