„Imunoterapia cancerului” – conferință importantă, marca OncoHelp! 400 de specialiști din țară vor veni în orașul de pe Bega

untitled design set 970x90 px

Sute de specialiști își dau întâlnire la Timișoara în cadrul conferinței naționale cu tema „Imunoterapia cancerului”, organizată de Asociația OncoHelp. Evenimentul se află la cea de-a treia ediție.

În jur de 400 de medici oncologi, radioterapeuți, hematologi, dar și alți specialiști din domeniu se vor întâlni în orașul de pe Bega în perioada 20-23 februarie. În cadrul conferinței, participanții vor fi informați cu privire la noutățile apărute în România în domeniul terapiilor imune. De asemenea, se vor discuta aspecte legate de transformarea cercetării de laborator în produse clinice concrete, cu impact asupra pacientului. Se va insista mult și asupra aspectelor practice, astfel că cei prezenți vor putea participa la un curs de imunologie fundamentală, extrem de apreciat în cadrul edițiilor anterioare.

„Pe parcursul a patru zile, între 20-23 februarie 2020 conferința «Imunoterapia cancerului» se desfășoară, ca și în anii precedenți, la Hotel Timișoara și adună laolaltă oncologi din toate colțurile țării. Anul acesta am invitat din nou personalități de marcă ce vor evidenția progresele rapide ale terapiilor imune sub forma unor prelegeri și discuții interactive. Sunt anunțate oficial patru dezbateri incendiare, în care combatanții vor lupta cu îndârjire pentru supremația propriilor convingeri. Desigur, orice alte dezbateri sunt binevenite la sfârșitul prelegerilor. «A treia oară e cu noroc», spune un vechi proverb. S-a menținut tendința ultimelor ediții în care tot mai mulți colegi ni s-au alăturat, în calitate de participanți sau speakeri. Anul acesta avem 66 speakeri și aproape 400 de participanți înscriși.” a declarat conf. dr. Șerban Negru, din partea Asociației OncoHelp.

publicitate ziar expresb 1000x100

Personalități de marcă din domeniul oncologiei medicale românești și internaționale sunt invitate să susțină prelegeri și prezentări interactive. Pe lângă partea științifică, evenimentul va include și expoziții de prezentare a produselor farmaceutice utilizate în terapia oncologică.

Imunoterapia reprezintă cel mai nou tratament în lupta împotriva cancerului. Prin imunoterapie este activat sistemul imunitar al pacientului bolnav de cancer, astfel încât acesta devine capabil să recunoască celulele tumorale și să le distrugă. Se anticipează că, în timp, imunoterapia oncologică va ocupa rolul principal în planul de tratament al mai multor forme de cancer, în timp ce modalitățile tradiționale de tratament precum chimioterapia, radioterapia sau terapiile țintite vor rămâne pe plan secundar. Conferința este organizată sub umbrela „OncoHelp Winter School” eveniment educațional inițiat de Asociația OncoHelp.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/