După ce i-a făcut „apendicii medicilor”, Adrian Cican le cere ajutorul

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, copleșit de procesele care au început să apară în urma deciziilor luate de când este la cârma unității medicale, astfel că s-a adresat Consiliului Local pentru a-l sprijini.

La recenta ședință de lucru a Consiliului Local Adrian Cican a plecat capul în fața consilierilor, pe care nu demult îi considera niște „apendici” ai unor medici din oraș. El a apelat la Consiliul Local pentru a aviza angajarea unui avocat în vederea apărării intereselor spitalului, dând exemplul proceselor pe care le are cu medicii din fosta Policlinică, sau cu omul de afaceri Petru Albai. Mai mult argumentul solicitării sale este că a propus noua organigramă a spitalului cu un singur post de jurist, organigramă pe care nu o poate schimba pentru că așteaptă avizarea Spitalului.

Să știți că nu glumesc, sunt sute de procese, însemnând inclusiv somații și executări care sunt în Instanță. Cum sunt acum în regim de urgență e mai greu cu un singur jurist. De exemplu este un apel care cel mai probabil are termen în 7,8 zile, apoi două procese pe fond care înseamnă cum mult mai mult. Dacă aprobați pentru fiecare proces în parte, pentru săptămâna asta trebuie să aprobați primele trei apoi săptămâna viitoare mai urmează, dar din experiența mea vă spun că e mai bine un contract comun.”, a menționat Adrian Cican.

Consilierul Florin Bogdea l-a întrebat pe Adrian Cican cum poate angaja un avocat Spitalul dacă are conturile blocate și cum a făcut investițiile în aceste condiții, cu conturile blocate. Managerul i-a răspuns că după 90 de zile de arierate se deblochează conturile, iar achizițiile făcute nu au fost investiții, ele făcându-le la alt capitol.

Consilierul Gavrilă Ardelean l-a dojenit pe viceprimarul Marius Isac:

publicitate ziar expresb 1000x100

Vedeți cât ne costă acum acel amendament să nu punem capăt contractelor medicilor din Policlinică decât când este dat avizul de Minister pentru Ambulatoriu, cât ne costă domnule Isac amendamentul dumitale, din banii cetățenilor, plata avocaților.”, a spus  consilierul social democrat.

Viceprimarul Marius Isac a menționat că nu va produce efecte acel proiect de hotărâre dacă Spitalul primește mai repede avizul pentru Ambulatoriu, însă managerul l-a contrazis spunând că va produce efecte în cazul procesului cu Petru Albai.

Consilierii locali au luat la cunoștință, însă nu au decis nimic în privința solicitării managerului pentru că ședința a fost una cu caracter urgent doar de aprobare a bugetului local. Ceea ce nu s-a înțeles foarte bine este cine va plăti acești avocați dacă vor fi angajați în aceste procese, cu acordul Consiliului Local.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/