Sărăcie lucie! Bugetul Caraș-Severinului, nici măcar cât al municipiului Timișoara!

Guvernul Orban a alocat județului Caraș-Severin în 2020 mai puțini bani decât trimisese în Banatul Montan Guvernul Dăncilă în 2019! Liberalii îl împing pe președintele Hurduzeu spre Bruxelles, după bani europeni. Anul trecut îl trimiteau la Guvernul PSD!

Aleșii județeni au votat astăzi proiectul de buget pentru anul în curs propus de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu. „Bugetul e de 236.064.940 lei, mult mai mic decât anul trecut. Acesta lucru e cauzat de o diminuare a banilor primiți de la Guvernul României. Anul trecut am avut un buget inițial de 265 de milioane, iar până la sfârșitul anului a ajuns la 283 de milioane. Chiar dacă banii sunt mai puțini, am construit bugetul fără a afecata investițiile. Toate investițiile în curs sunt finanțate în continuare. La sumele defalcate din TVA pentru drumurile județene și comunale am primit de asemenea mai puțin decât anul trecut. Față de 19 milioane, bani primiți anul trecut de la Guvern, acum suma este de 12 milioane. Anul trecut am mai adăugat până încă 16 milioane din economiile făcute. Anul acesta am pus deja 2 milioane. Sunt asigurați și banii pentru continuarea proiectelor pe PNDL”, a explicat șeful administrației județene. 

Vicepreședintele Ionuț Popovici a subliniat la rândul spu cifrele sărăciei: „Anul acesta avem un buget care nu înseamnă nici măcar 50 de milioane de euro. Consiliul Județean Timiș are de trei ori și ceva mai mult decât noi, orașul Timișoara are un buget de aproximativ 300 de milioane de euro. Toate investițiile trebuie să le facem dintr-un buget extrem, extrem de sărac. Administrație fără bani e mai greu de făcut!”

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Liberalul Mircea Teodorescu s-a făcut din nou remarcat. „Trebuie să ieșim din această viziune de a aștepta mereu bani de la București, de la Guvern. Trebuie să ne axăm pe atragerea de proiecte cu finanțare din fonduri europene”, i-a recomandat liderul Grupului PNL din Consiliul Județean președintelui Hurduzeu. Teodorecu n-a făcut altceva decât să joace rolul ridicătorului la fileu. De data asta nu pentru Ioan Crina, ci pentru Silviu Hurduzeu. „Observ consecvența dumneavoastră. Anul trecut spuneați să ne adresăm Guvernului, acum să căutăm surse de finanțare în altă parte, nu la Guvern!”, a replicat social-democratul. Lui Teodorescu nu i-a ajuns însă. „Timișoara nu primește alocări bugetare de la Guvern aproape deloc! S-a plâns primarul Robu de asta!”, a strigat liberalul. Game over!

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/