Impunătorul Traian e de vânzare! Primăria Herculane nu are cu ce să-l cumpere!

Hotelul din centrul istoric al stațiunii de pe Cerna e din nou scos la vânzare! Statul român nu are nevoie de el, iar privații nu prea mai au ce șmenuri să facă dintr-o ruină!

Consilierii Locali din Băile Herculane se reunesc astăzi în ședința ordinară, având pe ordinea de zi două subiecte legate atât de patrimoniul orașului, cât și de înlesnirea transportului urban. Cu această ocazie, va fi supusă aprobării completarea regulamentului privind transportul public în comun, după ce Primăria a achiziționat un microbuz care va deservi atât localnicii, cât și turiștii pe traseul centru-gară și retur. În regulament se specifică prețul biletului de 2 lei, dar și gratuitățile pe care le oferă pentru comunitate. Astfel, pe lângă persoanele care beneficiază prin lege de gratuitate, veterani, eroi ai Revoluției și persoane cu handicap, mai sunt pe lista gratuității la transportul public local persoanele peste 65 de ani, pensionarii, elevii, studenții și șomerii cu domiciliul în Băile Herculane.

În altă ordine de idei, primarul Cristian Miclău propune consilierilor neexercitarea dreptului de preemțiune al orașului Băile Herculane pentru imobilul monument istoric denumit Hotel Traian, fost hotel Carol, fost Pavilion I, azi parțial dezafectat, din centrul istoric al stațiunii.

La punctul 8 de pe ordinea de zi se dorește revocarea unei hotărâri aprobate în 2011. Soții Valeriu și Alexandrina Verbițchi au făcut un schimb de terenuri și imobile cu Primăria la acea vreme. Administrația locală s-a ales cu clădirea Băile Neptun, cedând trei obiective care nu-i aparțineau, proprietar fiind Statul Român. O chestiune complicată pe care actuala administrație dorește să o îndrepte, chiar dacă își pune în cap Asociația Herculane Project, cea care s-a implicat în demararea strângerii de fonduri pentru punerea în siguranță a clădirii Băile Neptun și a semnat un protocol de colaborare cu Primăria pentru ca lucrurile să înceapă urgent.

CITEȘTE ȘI:

Tinerii de la Herculane Project cheamă la protest! Primarul Miclău acuză: „E o campanie USR – PLUS împotriva mea!”