Ferma unui latifundiar roman, „scoasă” la suprafață! Din echipă au făcut parte și arheologi din Timișoara!

Informații prețioase au fost descoperite de o echipă de arheologi din care au făcut parte și specialiști de la Muzeul Banatului din Timișoara. Este vorba despre „villa rustica” de la Apulum, ferma unui latifundiar roman.

Descoperirea arheologilor a scos la iveală informații importante cu privire la modul de trai al elitelor din provincia romană Dacia, dar și al anturajului acestora din zona orașului Apulum. Cercetările arheologice la care au participat reprezentanții Muzeului Național al Banatului, între 22 iulie și 24 august 2019, au urmărit evoluția unui așezământ de tip «villa rustica», proprietate a unui latifundiar din vechiul oraș roman și s-au concentrat asupra clădirii principale și a unei anexe gospodărești.”, au transmis reprezentanții muzeului.

Din echipă au mai făcut parte reprezentanți de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei din Cluj, University of British Columbia din Vancouver, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)