Alina Gorghiu cere din nou să cadă puterea! „E un simulacru de guvern, rupt de nevoile societății!”

Parlamentarul PNL de Timiș Alina Gorghiu a fost una dintre cele mai vehemente voci care a insistat pentru o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Liberala nu se dezminte nici acum, după ce ALDE a ieșit din alianța cu PSD și lansează noi atacuri la adresa premierului!

Senatorul PNL spune că Dăncilă continuă să procedeze irațional. „Suntem în plină criză politică generată de PSD și ALDE. Era evident că se va ajunge aici. Din câteva motive evidente. Au ratat un test legat de direcția în care vrea să meargă România, respectiv pro Europa! Au făcut praf și pulbere «programul de guvernare» despre care spuneau că va aduce românilor numai lapte și miere. Referendumul din mai: după rezultatul acela nu exista altă variantă normală decât demisia întregului Cabinet Dăncilă! Dar iraționalul este la modă, așa că vedem un premier care anunță, imediat ce ALDE spune ADIO celor de la PSD, că nu pleacă de la guvernare, ci face racolări. Ba mai mult! Că nu renunță nici la cursa pentru Cotroceni! ”, spune Alina Gorghiu.

PNL pregătește moțiunea de cenzură

Parlamentarul de Timiș spune că după ce ALDE s-a rupt de PSD, Guvernul nu mai are în spate majoritatea parlamentară, astfel că trebuie să urmeze o moțiune de cenzură. „Oare de unde își alimentează social-democrații tupeul de a ignora realitatea?! Guvernul de azi e un guvern minoritar; nu mai are în spate o susținere parlamentară. E un simulacru de guvern, rupt de nevoile societății, de cele ale economiei, cu un program de guvernare în care nu mai crede nimeni. Iar misiunea PSD de a obține un vot în Parlament pentru a putea continua guvernarea după schimbarea componenței politice a majorității este un eșec din start în situația de față. Serios acum, nu putem să mai stăm după oamenii aceștia! De aceea, pasul firesc care urmează după ieșirea ALDE de la guvernare este moțiunea de cenzură. Este datoria tuturor partidelor care s-au opus guvernării PSD să le ofere românilor o alternativă mai bună, direcționată către investiții, către binele social.”, a punctat liberala.

Gorghiu a mai precizat că PNL va discuta cu toate partidele pentru ca moțiunea să treacă de data aceasta. „Iată de ce PNL demarează în acest sens dialogul cu toate grupurile parlamentare, cu excepţia PSD. Moțiunea de cenzură va fi depusă în momentul în care vom reuși să atragem în acest proiect numărul suficient de parlamentari. E nevoie de 233 de semnături, dar la fel de adevărat este și faptul că tot mai mulți parlamentari se conving că nu trebuie irosită cea mai mare ocazie de a scăpa de guvernarea PSD.”, a conchis Alina Gorghiu.