Robu vine cu forțe noi din vacanță! „Vom învinge toate obstacolele!”

Revenind în scaunul de primar după o pauză de trei săptămâni, Nicolae Robu își reia cu dinamism și optimism activitatea și le promite timișorenilor, cel târziu până la jumătatea lunii septembrie, darea în folosință a Podul Dragalina. „Va fi spectaculos!”

Începutul acestei toamne se anunță unul promițător pentru locuitorii de pe Bega, care, conform edilului, vor putea folosi beneficiile lucrării cu privire la Podul Dragalina. Robu spune că lucrările sunt într-o stare foarte avansată, fiind realizată inclusiv hidroizolația. În câteva zile se va începe și asfaltarea, iar în ceea ce privește operațiile de construire efectivă, trebuie realizate balustradele.

Lucrarea se anunță a fi gata cel târziu până la jumătate lunii septembrie, însă Robu dorește ca podul să fie terminat mai repede, insistând asupra finalizării întregii lucrări până la sfârșitul primei săptămâni din luna următoare:

Ieri am fost la Podul Dragalina. Ce a mai rămas de făcut sunt aceste operații tehnologice ultime dintr-o lucrare de tipul acesta (…) Sunt toate premisele ca la jumătatea lunii septembrie să fie dat în folosință Podul Dragalina. Eu și ieri am cerut constructorului să depună toate eforturile să termine mai devreme, și anume la sfârșitul primei săptămâni din luna septembrie. După aprecierea mea, este posibil acest lucru. Mi s-au făcut promisiuni că mobilizarea va fi așa cum trebuie și că dacă va fi cu putință, la sfârșitul primei săptămâni din luna septembrie, podul va fi gata. Oricum, ce a fost greu, e în urmă. Mai avem foarte puțin de așteptat până vom ajunge să folosim beneficiile acestei lucrări. Până acum, am simțit doar ponoasele. Podul va fi spectaculos. Acum se vede și mai bine ce anvergură are!”, declară primarul.

Făcând referire tot la problema podurilor și, implicit, a lipsei acestora, dar și la Pasajul Solventul, edilul se plânge că, din cauza necooperării, anumite lucrări nu se pot desfășura și realiza conform planului, deoarece nu se primesc avizele necesare, procesele efective de realizare a lucrărilor fiind targiversate:

Avem două poduri în proiect pe inelul doi de trafic. Din păcate, stăm de trei ani după avize. Unii ne încurcă. Nu vor să ne lase să construim poduri. Vin mereu cu tot felul de obiecții și nu ne dau avizele necesare pentru a putea da drumul lucrărilor. Ar fi fost gata cele două poduri, la fel cum ar fi fost gata și Pasajul Solventul, un alt obiectiv important, dacă nu am fost încurcați de tot felul de condiții puse la modul aberant. Toată lumea înțelege că e nevoie de poduri și pui să circule pe Bega nu știu ce nave care n-au cum să circule vreodată. Și dacă ar fi de interes ca ele să circule, sunt celelalte poduri care sunt mai joase și oricum nu ar putea circula. Dar vom învinge toate obstacolele și vor fi realizate atât Pasajul Solventul, cât și podurile!”, mai spune Robu.

De asemenea, se va face un nou pod atât în zona Solventul, cât și în zona de est a orașului, în zona ștrandului Bobâlna, pe inelul patru.

Sursa foto: tion