Împreună punem . indiferenței! La munte și la lac! Pe tine ce te costă să participi?

Ciprian Gaica, președintele Asociației Muntele Mic Extrem, cuplează cele două acțiuni de ecologizare în acest an, astfel că la sfârșitul următoarelor două săptămâni voluntarii se pot alătura campaniei „Fă-ți curat la Munte… și la Lac!”. Sunt vizate zonele Muntele Mic și Poiana Mărului.

Invitație „Fă-ţi curat la Munte… şi la Lac!”

În urma reușitei campaniilor „Fă-ţi curat la Munte!” și „Fă-ți curat la Lac!”, desfășurate în anii trecuți pe Muntele Mic și la Poiana Mărului, în calitate de organizator, Asociația Muntele Mic Extrem continuă proiectul și în acest an alături de voluntari.

„Împreună cu nelipsiții elevi voluntari de la Liceul Bănățean Oțelu Roșu, cu elevi și studenți din Caransebeș și Timișoara, cu oameni mari și parteneri pe măsură, am decis să nu facem pauză în acest an și să nu prindă zăpada ce va veni mizeria «uitată» de noi, de ei, nu mai contează”, ne-a declarat Ciprian Gaica.

Acțiunea programată la munte va avea loc în perioada 26-28 octombrie, în timp ce ecologizarea din Poiana Mărului este programată weekendul următor, în perioada 2-4 noiembrie. Parteneri în acest proiect sunt Liceul Bănățean Oțelul Roșu, Asociația Eco Turism Poiana Mărului,  Colegiul Național C.D. Loga,  Școala Gimnazială „Constantin Cocârlă” din Turnul Ruieni, Hexagon Timișoara, Șuruburi Timișoara, Pensiunea Plaiul Nedeii, Allianz – Țiriac Caraș-Severin, George Snak – Hut Timișoara, Salvamont Muntele Mic și o parte din comunitatea celor doua locații, ce au același scop comun.

„Obiectivele pe care ni le-am propus a le atinge pe durata acestei campanii sunt: menținerea curăţeniei din anii trecuți, reeducarea turiștilor de ocazie prin montarea de marcaje speciale și coșuri de gunoi, strângerea deșeurilor adunate de decenii în anumite zone, de exemplu în coada lacului, și stoparea acestui fenomen, puterea exemplului pentru copii pentru a nu repeta în viitor greșelile făcute de noi, precum și tragerea unui semnal de alarmă la adresa autorităților. Cu această ocazie dorim să vă mulțumim anticipat și să vă reamintim că fără susținerea dumneavoastră astfel de proiecte își găsesc foarte greu locul în țara noastră”, ne-a declarat Ciprian Gaica, președintele Muntele Mic Extrem.

Împreună punem „punct” indiferenței!

Managerul acestui proiect mai spune că scopul final este de a proteja cele două zone muntoase din inima masivului Țarcu.

Organizatorii campaniei vor asigura, cu ajutorul sponsorilor și al partenerilor, suportul logistic pe întreaga perioadă, punând la dispoziția tinerilor entuziaști transport din Oțelu Roșu și Caransebeș, cazare și două mese pe zi. La finalul campaniei va avea loc un foc de tabără.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/