Investiții de 30 de milioane de euro, amenințate de maneliști și indulgența autorităților locale!

Răsfățul din hotelurile de patru stele din zona Parcului Vicol din Băile Herculane este perturbat de atmosfera de cârciumă ieftină de la terasele din zonă, pe care autoritățile o tolerează în mod inexplicabil.

Hotelurile Afrodita, Minerva și Diana au înghițit peste 30 de milioane de euro pentru a deveni adevărate resorturi de lux, iar turiștii plătesc bani frumoși pentru a beneficia de confortul celor patru stele ale acestora. De multe ori însă răsfățul și relaxarea pe care o promit aceste unități hoteliere sunt întrerupte de muzica de doi lei care urlă la câteva terase din stradă. Unele dintre ele, spun gurile rele, extinse pe spațiul public fără a plăti vreun leu la bugetul local! Indiferent cum ar funcționa acestea și câți bani ar vira în conturile Primăriei Băile Herculane, nivelul decibelilor este mult peste limita bunului simț, iar muzica de un real prost gust. Unde mai pui dedicațiile date de cheflii celor care n-au avut norocul să se bucure de aerul tare de pe Valea Cernei. Într-un astfel de fundal sonor, investițiile amintite mai sus sunt în pericol.

„Conform Legii 61/1991, terasele au voie să funcționeze până la orele 22, dar este o Hotărâre de Consiliu Local din 2014, care pe perioada 1 iulie – 31 august le dă voie să funcționeze până la ora 23.30. Nu specifică acolo numărul decibelilor admis, nu specifică în proiectul ăsta și la momentul respectiv nu l-a atacat nimeni pentru că, dacă făceau vreo sesizare la Prefectură probabil că se ajungea în Contencios”, a explicat primarul Cristian Miclău.

De vină pentru ceea ce se întâmplă la Băile Herculane, spune edilul-șef, ar fi și turiștii. Dacă aceștia nu ar umple terasele de manele, atunci ar fi mult mai multă liniște. Ar fi cu adevărat relaxare și odihnă. „În momentul de față ăsta e nivelul de cultură al turiștilor care vin la Herculane. E plin acolo, și la una, și la alta. Astă vară s-au aplicat și sancțiuni, și amenzi, s-a dat și sonorul încet, dar nu poți să-i condiționezi. Până la urmă ei sunt într-o stațiune, pentru asta vine omul, să se distreze. Adevărul e că la 22.00 seara nici nu se întunecă în perioada estivală. Volumul, într-adevăr, câteodată e mai strident, dar astă vară a mai făcut filtre Poliția și le-a zis să dea mai încet după orele 22”, a mai spus Miclău.

Cu alte cuvinte, în lipsa unui regulament mult mai strict, a aplicării cu strictețe a legislației și a lipsei bunului simț, manelele au liber la Herculane. La maximum!