Impozitele din Caransebeș, la loc comanda! Majorare driblată prin studierea legii

Consilierii social democrați, prin liderul Grupului, Florin Bogdea, taxează executivul Primăriei Caransebeș, care a anunțat majorarea impozitelor și taxelor locale pe 2019, conform unei Hotărâri de Guvern emisă la sfârșitul anului trecut.


Potrivit consilierul Florin Bogdea, acea hotărâre nu face referire la Caransebeș, întrucât aleșii locali au votat în noiembrie 2018 majorarea impozitelor pe 2019 cu indexul de inflație, astfel că administrația locală nu intră sub incidența acelei hotărâri:

„Am avut o discuție cu primarul Felix Borcean și directorul economic Horia Irimia și am studiat legea, Codul Fiscal împreună, astfel că la noi majorarea se face conform indexului de inflație de 1,34% și acea decizie guvernamentală se aplică doar primăriilor care nu au majorat deloc taxele și impozitele locale. Noi suntem absolviți de acel HG. Știu că Primăria a anunțat majorări chiar de 100%, însă oamenii pot sta liniștiți că la Caransebeș nu se va majora decât cu acest indice de inflație. Mai mult, de mâine, 10 ianuarie, se deschid casieriile Serviciului de Impozite și Taxe, astfel că se pot plăti impozitele. Știu că este important mai ales pentru caransebeșenii care lucrează în străinătate și achită impozitele la început de an”, ne-a precizat consilierul social democrat Florin Bogdea.

CITEȘTE ȘI: Felix Borcean nu poate evita majorarea impozitelor locale! Caransebeşul, pe lista neagră a Guvernului!