Peste 1.800 de PFA-uri și II-uri din Caraş-Severin şi Timiș riscă radierea!

Legislația s-a modificat din nou în ceea ce privește micii întreprinzători, în speță, persoanele fizice autorizate (PFA) și întreprinderile individuale (II). Conform noilor prevederi legale, acestea nu mai pot avea mai mult de 5, respectiv 10 clase de activități, după data de 17 ianuarie 2019. În Timiș, sunt vizate peste 750 de PFA-uri şi II-uri, iar în Caraş-Severin, aproape 1.100!

Astfel, PFA-urile care au mai mult de cinci clase de activități prevăzute în codul CAEN, respectiv Întreprinderile Individuale care au mai mult de zece clase de activități trebuie să își reducă numărul de coduri.


Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță că cei care dețin un PFA sau un II sunt obligați să facă acest lucru, anunțând modificările la Registrul Comerțului, până la data de 17 ianuarie, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr.182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. Cei care nu se conformează trebuie să știe că după această dată, Oficiul Registrului Comerţului radiază din oficiu persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.

În Timiș, 650 de PFA-uri și 110 II-uri nu și-au redus până acum numărul de activități şi riscă radierea. În Caraş-Severin, în aceeaşi situaţie sunt 900 de PFA-uri şi 175 II-uri. Lista completă poate fi consultată aici: https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016.

„Biroul de Asistenţă Societăţi Comerciale al CCIAT poate sprijini persoanele juridice în cauză prin consultanţă şi intermedierea relaţiei cu ORC Timiş“, transmite printr-un comunicat de presă Rodica Olinic, consilier relaţii publice la CCIA Timiş. Ca de obicei, CCIA Caraş-Severin nu anunţă nimic, deci face mai nimic.