Impozit zero pentru HoReCa. Proiectul de lege lansat de deputatul de Timiș Marian Cucșa

Deputatul de Timiș Marian Cucșa a depus marți în Parlament un proiect de lege pentru ca domeniul HoReCa să fie scutit de plata impozitelor. „Impozit zero pentru HoReCa. Este măsura care ar putea salva industria, aflată în cădere liberă”, spune deputatul, care propune ca această soluție să fie implementată pe 3 ani de acum înainte.

Deputatul Marcel Cucșa spune că decizia vine în urma scrisorii deschise primite din partea Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, iar cifrele arată un colaps al domeniului în urma crizei pandemice. Potrivit cifrelor transmise de reprezentanții domeniului, 20.000 de firme și-au suspendat activitatea, jumătate din numărul total al celor existente, care au capital în întregime românesc. Conform unui sondaj comandat de HORA, în luna martie vânzările au scăzut cu 80%, iar 85% dintre firme intenționau să închidă și să își trimită angajații în șomaj.Ce spune deputatul

„Am citit scrisoarea deschisă transmisă de Asociația HORA către Guvern și m-au șocat cifrele. Potrivit analizei făcute de HORA, situația e sumbră. Ideea legii mi-a venit după mai multe discuții cu reprezentanți din domeniu, care se zbat acum să-și țină afacerile pe linia de plutire și am înțeles că le e imposibil să o facă, fără ajutor. Peste 400.000 de români lucrează în domeniu.  Consider că varianta impozitului 0, pentru o perioadă de 3 ani, cât să își revină situația și să se repornească economia, este acea mână de ajutor de care are nevoie industria. Cifra de afaceri era, în perioadele bune, 5 miliarde de euro. În cazul în care aveți sugestii care ar putea să ajute domeniul HoReCa și nu numai, aștept să mi le trimiteți.”, spune Marian Cucșa într-o postare oficială pe pagina sa de Facebook.