Impozit pe nesimțire! Interes 0%, suprataxare de 500%! [VIDEO]

Lipsa responsabilității și, eventual, a bunului simț, de care dau dovadă anumiți cetățeni ai orașului de la malul Dunării, în privința îngrijirii propriilor imobile, l-a determinat pe Adrian Torma să introducă supraimpozitarea, după o rețetă care a dat deja rezultate la Reșița. 


Din dorința de a avea un oraș cât de cât îngrijit, edilul de la Moldova Nouă a pus pe masă, la cea mai recentă ședință a Consiliului Local, nici mai mult nici mai puțin de 16 proiecte care vizează mărirea impozitelor pentru clădirile neîngrijite. Clădiri care dau o notă tristă orașului.  Torma a propus ca proprietarii (fie persoane fizice sau juridice) care nu-și îngrijesc ograda să adauge, la sumele pe care le plăteau până acum ca impozit, o majorare cuprinsă între 250%-500%, hotărâre pe care consilierii PSD nu au îmbrățișat-o.

Edilul de la Moldova Nouă a răbufnit în momentul în care s-a izbit de refuzul consilierilor PSD, în privința aplicării acestor sancțiuni, deoarece social-democrații nu au adus argumente solide pentru a-și justifica votul negativ. Mai mult decât atât, primarul de la malul Dunării susține că a ajuns la această decizie după ce, înștiințarea celor în cauză (nu o dată, ci chiar de două ori) s-a lăsat fără niciun răspuns din partea celor cărora le-au fost făcute adrese.

Suprataxarea clădirilor-fantomă, mai spune primarul, „nu va fi aplicată cazurilor sociale”, „însă o minimă curățenie și o zugrăveală nu costă cine știe ce!”. Printre clădirile care știrbesc imaginea orașului, au stabilit angajații Primăriei, se numără fostul magazin de mobilă (Boșneag), blocurile din fața Primăriei Moldova Nouă (tronsoanele: 1 și 2), Căminele de nefamiliști (Nr.1, Nr.2), fostul TCMM (trustul construcții montaj minier); fostul service (Moldova Veche); fostul Hotel „Dunărea” și chiar o clădire ce-i aparține liderului Partidului Verde din Moldova Nouă, Eugen Băleanu. Acesta dă la rândul său vina pe administrația locală, deoarece imobilul respectiv ar avea un statut juridic complicat și solicitările sale au rămas fără răspuns din partea funcționarilor Primăriei.