Imposibil de prevenit?! Înșelăciuni pe bandă rulantă în comuna Buchin!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Escrocii care apelează la metoda „Accidentul” au pus ținta pe mai multe persoane din comuna Buchin. Două astfel de incidente au fost semnalate într-o singură zi, una dintre persoanele contactate devenind victimă a infractorilor.

În ciuda numeroaselor avertismente venite de-a lungul timpului din partea polițiștilor, unii oameni pur și simplu nu înțeleg. Așa se face că o femeie de 80 de ani din Buchin și-a dat toți banii din casă, dând crezare unor străini. Apelul la 112 a fost dat ieri de nepoata femeii.

„Între orele 22.00 și 23.00, partea vătămată, în timp ce se afla singură la locuința sa, a fost sunată pe telefonul fix de o persoană de sex masculin care s-a prezentat ca fiind medic și care a înștiințat-o că fiica ei a căzut și și-a fracturat coloana. În timpul convorbirii, o altă persoană de sex feminin, care a pretins că este fiica părții vătămate, i-a cerut acesteia să pună într-o pungă și să-i trimită doctorului, printr-o asistentă, banii pe care îi avea în casă”, transmit polițiștii cărășeni.

În scurt timp, presupusa asistentă a și ajuns la ușa femeii pentru a ridica banii, după care s-a urcat într-o mașină și s-a făcut nevăzută. „În continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de art. 244 Cod Penal”.

Cu puțin timp înainte, și o altă femeie din Buchin fusese contactată telefonic sub pretextul că nora sa a fost implicată într-un accident rutier și că ar fi nevoie de 3.000 de euro pentru a o salva. Din fericire, femeia a sunat la 112, iar polițistul care a preluat apelul a convins-o să nu dea niciun ban nimănui.

Pe lângă numeroasele campanii derulate în acest sens, polițiștii cărășeni revin cu o serie de sfaturi:

promovare banner maxagro Muzeul TM

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor. Este adevărat că, din diferite motive, cum ar fi: traume fizice sau emoţionale, vocea „rudei”/„fiului”/„fiicei” care sună pentru a solicita sprijin vă poate părea schimbată, însă nu ezitaţi să cereţi amănunte referitoare la situaţia prezentată.

Înainte să acţionaţi, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:
– În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări;
– Oricine poate fi victima unui accident, rutier sau de altă natură, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale;
– Conform reglementărilor în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru. Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice altă activitate.
– Într-adevăr unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, dar nu şi în cazul serviciilor medicale de urgenţă; de aceea, în nici un caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi – nu faceţi decât să cădeţi în plasa întinsă de infractorii care au profitat abil de naivitatea şi lipsa dumneavoastră de informare.

Pornind de la această realitate, pentru a nu deveni victime ale acestui mod de înșelăciune, fără a exclude însă diferite alte „metode” pe care le folosesc escrocii, polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, vă mai recomandă:

  • nu daţi dovadă de credulitate atunci când persoane necunoscute vă solicită sume de bani, în numele unui membru al familiei (soţ, fiu, fiică etc.) pentru rezolvarea unei probleme grave ce nu suportă amânare;
  • manifestaţi prudenţă şi deveniţi suspicioşi atunci când sunteţi abordaţi de persoane necunoscute care invocă diverse pretexte pentru a vă determina să le înmânaţi diverse sume de bani;
  • fiţi suspicioşi atunci când vă sunt prezentate scenarii fictive însă aparent, dramatice şi nu cedaţi argumentelor afective folosite de escroci;
  • evitaţi să luaţi decizii în stări emoţionale particulare sau foarte puternice: veţi greşi… negreşit!

Ideal ar fi să nu aveţi nici un fel de comunicare cu escrocii: cu cât staţi mai mult de vorbă cu ei, cu atât creşte riscul de a fi înşelat!

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/