„Important este ca virusul să nu stingă omenirea, așa cum omenirea a făcut cu atâtea vietăți. Le-a ras de pe fața pământului!”

untitled design set 970x90 px

Șeful Colegiului Medicilor din România recunoaște că pandemia de coronavirus a scăpat de sub control, dar totodată atrage atenția asupra indiferenței cu care au fost tratate toate semnalele trase de oamenii de știință.

„Ceea ce se întâmplă acum a fost estimat de la început. Toți cei care am avut cunoștință și învățătură despre istoria epidemiologivă a lumii am știut că așa evoluează molimele, indiferent de locuri și de timpuri. Numărul crește de la o zi la alta, nu liniar, ci matematic. Până când?! Până când o bună parte a populației se va fi imunizat natural și se vaîntrerupe lanțul biologic al viruslui. Sau se poate întrerupe prin aceste măsuri pe care le tot auzim, prin statul în casă. Virusul a existat cu mult înaintea omenirii. Acest coronavirus nu este singurul din familia corona. Important este ca, acum, virusul să nu stingă omenirea, așa cum omenirea a făcut cu atâtea vietăți. Le-a ras de pe fața pământului! E o luptă pe care omerirea o duce astăzi împotriva unui virus, unui microorganism de foarte mici dimensiuni, care nici măcar nu acționează în afara celulei, ci în nucleul celului. Acela produce toată spaima omenirii din ziua de azi”, a comentat doctorul Gheorghe Borcean pentru expressdebanat.ro. 

publicitate ziar expresb 1000x100

Întreruperea lanțului epidemiologic prin mijloace exteriore sau prin imunizare, spune șeful medicilor români, sunt singurele variante pentru ca pandemia COVID-19 să se stingă. Acesta confirmă că un procent mic dintre cei care se îmbolnăvesc fac forme grave sau decedează, dar e limpede că virusul se răspândește foarte ușor. „Sunt ani buni de când experții Organizației Mondiale a Sănătății ziceau că e posibil să apară un germene atât de virulent și atât de invincibil, împotriva căruia să nu existe un antidot. A fost un semnal care trebuia să dea de gândit. De atunci știam că împotriva acestei categorii de virusuri nu există leac. Acum a scăpat de sub control prin evoluția sa neașteptată, cu toate că oamenii de știință cunoșteau că această categorie de germeni are această posibilitate”, a mai spus Gheorghe Borcean. 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/