70% din studenţii Universităţii „Eftimie Murgu” au răspuns pozitiv cursurilor predate online

Criza generată de COVID-19 a făcut ca activitățile educaționale din amfiteatre să se mute în mediul online. Interesul pentru noua modalitate de predare-învățare-evaluare s-a dovedit a fi unul ridicat, 70% din studenții universității reșițene având un feedback pozitiv vizavi de utilizarea tehnologiei moderne ca liant în relația profesor-student.

În cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, activitățile didactice sunt realizate, începând cu 12 martie, în regim online, prin utilizarea facilităților IT&C de la nivelul instituției de învățământ, facilități oferite studenților și cadrelor didactice.

UEMR a pus la dispoziție infrastructura necesară pentru desfășurarea activităților educaționale în sistem online, utilizând platforme de e-learning, universitatea dispunând de un sistem integrat de platforme specializate pentru învățământ online, bazat pe aplicațiile specifice din pachetul Microsoft Office 365 – Microsoft Teams, la care se adaugă Moodle, Edmodo sau Google Classroom pentru videoconferințe. Activitățile specifice de predare-învățare-evaluare se derulează prin intermediul acestor instrumente, compensând imposibilitatea profesorilor din UEMR de a se putea întâlni cu studenții în spațiile universității.

Utilizarea aplicațiilor online a oferit oportunitatea experimentării generalizate, la toate facultățile și în toate ciclurile de studiu din UEMR, a mijloacelor de comunicare la distanță, oferind posibilitatea de a realiza activitățile cu un număr ridicat de studenți, care au manifestat un interes crescut pentru comunicarea în mediul virtual. În această perioadă în care toate interacțiunile student-cadru didactic au fost organizate exclusiv în online, s-a înregistrat o prezență ridicată, cu o medie confirmată a studenților la cursuri în jurul valorii de 70%.

„Ne bucură de asemenea să constatăm că, în această perioadă de criză generată de COVID-19, studenții au căutat să inițieze și/sau să se alăture activităților de voluntariat, fiind remarcată implicarea lor în sprijinul comunității!”, transmit reprezentanții UEMR.