Implicare! Peste 200 de voluntari au curățat Lugojul de mizerii, însă curățenia a rezistat doar o singură zi

Cu mic, cu mare, de la clubul pentru motocicliști la militari, de la 5 la peste 50 de ani, mai mult 200 de lugojeni s-au adunat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe platoul Casei Sindicatelor pentru face curățenie în municipiul de pe Timiș.

Acțiunea de colectare a deșeurilor s-a desfășurat în următoarele zone: Parcul George Enescu, Parcul Copiilor, Parcul Ștrand, Parcul Gării, malurile râului Timiș (între zona Plopi și podul de cale ferată din Cotu Mic), Plopi, Baltă Lată, Cotu Mic, cartierele Micro I, II, III, IV, V, Potcoavă, zona Stadion – Ștrand – Țesători. Au fost trei ore de muncă în care voluntarii au reușit să adune sute de saci cu gunoi.

„Sunt realmente impresionată de mobilizarea lugojenilor de azi! Pasul 1! E nevoie de atât de puțină implicare din partea fiecăruia pentru un oraș curat în permanență. Pasul 2! Menținem curățenia! Poliția Locală va răspunde la toate sesizările voastre, vă încurajez să îi puneți la muncă. Felicitări și mulțumiri tuturor pentru contribuția adusă! Mândră să fiu lugojeancă! Fii și tu lugojean, nu mai arunca gunoaie pe stradă! Ne vedem la următoarea acțiune!”, a transmis Anca Micșa Oprea, city-managerul Lugojului.

leader board 728 x 90 px

Printre voluntari s-au aflat angajați ai Primăriei Lugoj, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, Retim Ecologic Service SA, DASC Lugoj, EcoStuff România, Casa de Cultură și Școala de Arte „Remus Tașcău”, Grupul Folcloric „Lugojana”, Road Patrol MC România, Școala și Biserica „Harul”, Biserica Philadelfia, armata – UM 01220.

Din păcate, în ciuda apelurilor făcute de organizatori, a doua zi mizeriile au apărut în parcurile orașului, lângă bănci, unde lugojenii certați cu bunul simț au aruncat ambalaje, doze goale de suc și altele.

Responsabili de organizarea campaniei au fost Primăria Municipiului Lugoj, ADID Timiș și EcoStuff România.