„Împăratul” Simi rupe tăcerea în dosarul fraudării fondurilor europene

La Tribunalul Caraș Severin a avut loc ieri un nou termen de judecată în dosarul fraudării fondurilor europene de la APIA Caraș-Severin, termen la care instanța a citit actul de sesizare.

Înainte de toate, judecătorul a respins excepţiile invocate de apărătorii inculpaților prin care aceștia cereau nulitatea absolută a urmăririi penale. Cu alte cuvinte, contestau modul în care procurorii au adunat probe și au întocmit rechizitoriul. Avocații nu au reușit să-i scape pe Anculia, Simi și Ghiță de răspunderea penală prin acest tertip, astfel că instanța a trecut la audierea celor doi foşti primari şi a fostului director APIA. Dacă Anculia și Ghiță  au preferat să-și rezerve dreptul la tăcere, să nu dea niciun fel de declarații, fostul edil al orașului Oțelu Roșu a prezentat propria versiune cu privire la cele reținute de procuror în materialul de urmărire penală.

„Împăratul” a spus că își menține declarațiile date până acum și a făcut în plus câteva precizări. Acesta susține că nu a avut niciun fel de înțelegere cu Tudor Jurj, dar recunoaște că a avut un contract cu firma omului de afaceri din Lugoj.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„S-a procedat la audierea unuia dintre cei trei inculpați care nu a dorit să se prevaleze de dispozițiile articolului 320 indice 1 Cod Procedură Penală, ceilalți doi invocând dreptul la tăcere și refuzând să dea declarație în fața judecătorului”, a declarat judecătorul Rustin Ciasc, președintele Tribunalului Caraș-Severin.

Pentru teremnul următor a fost admisă audierea a patru martori, trei propuși de procuror și unul propus de avocatul unui inculpat.

banner 970 x 250