Împăratul Simi, eliberat din pușcărie! A mers direct la nunta fiicei sale!

Fostul primar al orașului Oțelu Roșu, cunoscut drept Împăratul de pe Valea Bistrei, a scăpat din spatele gratiilor, acolo unde a stat închis ceva mai mult de un an și jumătate pentru fapte de corupție. În ziua imediat următoare eliberării, Iancu Simion Simi a fost prezent la nunta fiicei sale!

Iancu Simion Simi a fost condamnat la trei ani de închisoare, în ianuarie 2015, pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, într-un dosar al DNA legat de fraudarea fondurilor APIA, dosar în care au fost condamnați și fostul director APIA, Romică Anculia, sau primarul comunei Socol, Valentin Ghiță. În 6 iulie, fostul edil din Oțelu Roșu a înaintat Judecătoriei Timișoara o cerere de liberare condiţionată. Instanța a dispus „liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 451/2016 emis de Judecătoria Caransebeş, în temeiul sentinţei penale nr. 391/2015 pronunţate de Judecătoria Caransebeş, atrăgându-i-se atenţia asupra consecinţelor nerespectării prevederilor art. 61 Cod Penal”. DNA – Serviciul Teritorial Timişoara a contestat sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Timişoara, dar și Tribunalul Timiș a considerat că Iancu Simion Simi trebuie să părăsească Penitenciarul Timișoara.

Împăratul se bucură din nou de libertate începând cu ziua de 9 septembrie. O zi mai târziu, Iancu Simion Simi a avut noi emoții și motive de bucurie, fiica sa având nunta, la complexul de fițe de la Flonta.