UPDATE. Grevă la Judecătoria Caransebeş!

Magistraţii instanţei din municipiul de pe Timiş şi Sebeş afiliaţi Asociaţiei Magistraţilor din România au anunțat că se află în grevă. Ei au cerut premierului Dacian Cioloş demiterea Ralucăi Prună, ministrul de resort, pe motiv că Ordonanţele de Urgenţă ale Guvernului nr. 20 şi 43 din acest an produc grave încălcări ale regulilor de salarizare în administraţia publică!

Jurnaliştii de la Lumea Justiţiei (www.luju.ro) scriu că judecătorii din AMR au intrat de ieri în grevă, printre ei fiind nominalizaţi şi cei de la Judecătoria Caransebeş. „Deși începutul revoltelor magistraților a fost timid, la acest moment zeci de instanțe, dar și parchete s-au reunit în adunări generale pentru a stabili modalitatea de protest în fața acțiunilor întreprinse de ministresa bruxelleză, Raluca Prună, măsuri ce vin să le afecteze grav activitatea, dar și integritatea”, scrie Lumea Justiţiei.

Se pare că această grevă este impropriu intitulată deoarece legislaţia românească nu permite magistraţilor să intre în grevă, aceştia arătându-şi dezaprobarea şi protestând nu prin încetarea activităţii, care este imposibilă, ci prin tergiversarea termenelor de soluţionare şi motivare a dosarelor care le-au fost atribuite.

UPDATE, ora 9.30

„Nu există nicio grevă sau vreo formă de protest care să impieteze desfăşurarea activităţii normale sau să se rezume doar la urgenţe. La Judecătoria Caransebeş activitatea se desfăşoară normal. Este adevărat că a avut loc Adunarea Generală a judecătorilor Judecătoriei Caransebeş şi că aceasta a adoptat Memorandumul despre care se face vorbire în articol, dar nu s-a decis şi adoptarea vreunei forme de protest”, transmite judecătorul Oana Niculescu, vicepreşedintele instanţei şi judecătorul delegat pentru relaţii publice al Judecătoriei Caransebeş.

 

 

Foto: www.gugulani.ro