Zeci de unități de învățământ, corigente la debutul noului an şcolar!

Prima zi de școală stârnește un val de emoții pentru copii și părinți. Deși aceștia s-au pregătit așa cum se cuvine pentru începerea anului școlar, nu la fel au făcut-o și unitățile de învățământ. Din nepăsare, neglijență, birocrație sau invocând lipsa de fonduri, pe multe dintre ele luna septembrie le-a prins fără autorizație sanitară de funcționare. Din nou!

12 septembrie 2016 – încă un început de an școlar în care zeci de unități de învățământ din Caraș-Severin sunt luate pe nepregătite! Direcția de Sănătate Publică a întocmit o listă cu instituțiile care nu dețin autorizație sanitară de funcționare. Numărul lor este în scădere față de anii trecuți, însă încă depășește 50. Mai exact, oficial, 58 de școli, licee și grădinițe nu s-au pregătit așa cum se cuvine să-și primească elevii. Fie că este vorba despre lipsa apei curente, a energiei electrice, de așteptarea fondurilor (uneori solicitate prea târziu), fie că este vorba despre alte interese, obținerea autorizației sanitare de funcționare pare un obiectiv prea înalt.

Express de Banat va prezenta, în această săptămână, câteva situații aparte din rețeaua școlară cărășeană. Localități izolate sau orașe cu pretenții care apar pe lista DSP cu nereguli în ceea ce privește funcționarea unităților de învățământ. Lansăm astfel o campanie de presă pe această temă, la care îi invităm să ni se alăture pe toţi aceia care vor şi pot să se implice activ pentru mai binele copiilor şi nepoţilor noştri. Dacă autorităţile – primari, consilii locale, directori de şcoli – continuă să încalce, sub diferite pretexte, prevederile articolului 32 din Constituţia României, care garantează dreptul la învăţătură, este momentul să treacă la catedră părinţii şi bunicii elevilor! Şi să-i scoată ei la tablă, prin intermediul nostru, al presei, pe cei ce calcă în picioare acest drept constituţional! În cazul în care întâlniţi astfel de cazuri anormale, așteptăm informații și imagini pe adresa de e-mail contact@expressdebanat.ro sau printr-un mesaj pe pagina de facebook Express de Banat.