IMOBILIARE. Trend ascendent pe piață! Ce surprize ne așteaptă în 2016?

explo 1000x200

Experții imobiliari preconizează un an bun din punctul de vedere al tranzacțiilor imobiliare la capitolul apartamente. Asta, în timp ce la polul opus terenurile și spațiile comerciale stagnează.

Vestea bună pentru cei care doresc să facă investiții în acest an este că prețurile au rămas similare anilor trecuți la Reșița, în timp ce în capitala Regiunii de Vest, la Timișoara, creșterile sunt de 25 la sută.

„Discuțiile care sunt pe tema Programului Prima Casă au bulversat puțin cumpărătorii, dar odată ce a devenit funcțional eu spun că și tranzacțiile s-au dezghețat. Prețurile, la Reșița, au cunoscut o ușoară creștere, dar aproape nesemnificativă”, a precizat expertul imobiliar Dan Nănuț pentru www.expressdebanat.ro.

În prezent, prețul unui apartament cu trei camere în municipiul reședință de județ este cuprins între 23.000 și 30.000 de euro, în funcție de dotări. Pentru o locuință cu două camere, cumpărătorii scot din buzunare între 17.000 și 23.000 de mii, iar garsonierele sunt mult mai ieftine, cu prețuri cuprinse între 7 și 10.000 de euro, dar cu căutare la fel de mare la public.

În timp ce tinerii, mai ales, sunt interesați să cumpere o casă, oamenii de afaceri nu mai vor să își bage banii în spațiile comerciale pentru că, în general, mediul de afaceri este praf la Reșița. Prețurile extrem de ridicate ale acestora îi determină pe micii întreprinzători să stea în banca lor. Situația este similară și la terenuri, unde nu există cerere deloc. Prețul unui metru pătrat pe Calea Timișoarei, de exemplu, este cuprins între 10 și 20 de euro.

Partea bună a lucrurilor însă e că experții apreciază faptul că piața imobiliară din Reșița, în general, este stabilă și, spre deosebire de marile orașe, cumpărătorii nu sunt bulversați. Cea care face diferența însă este tocmai puterea de cumpărare.