Cum să vă protejați de soare!

Cărășenii trebuie să înfrunte în toată această săptămână temperaturile de peste 30 de grade Celsius, pe care le-au anunțat meteorologii. În plus, potrivit INMH, în partea de sud a județului Caraș-Severin, va fi depășit și indicele de confort termic. Asta înseamnă aer uscat.

Medicii le recomandă cărășenilor să se ferească pe cât posibil de lumina și căldura soarelui. Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperature ridicate, oamenii trebuie să evite expunerea îndelungată la soare.

Medicii ne mai sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben şi roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă, potrivit medicilor de la UPU, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

„Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii”, a spus medicul Emil Bunda.

De asemenea, este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Pe parcursul zilei este recomandat să facem duşuri călduţe, fără a ne şterge de apă, iar dacă avem aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare la orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.