„Îmi este frică de ce ar putea urma! Guvernul Cîțu distruge România!”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Deputatul PSD de Caraș-Severin, Marius Damian, a prezentat o listă întreagă de motive pentru care Guvernul Cîțu ar fi trebuit demis prin votarea moțiunii de cenzură depusă de parlamentarii social-democrați.

Damian a spus de la tribuna Parlamentului că, în doar jumătate de an de guvernare, s-au atins „performanțe” inimaginabile care fac ca România să fie astăzi la pământ din toate punctele de vedere. „Ceea ce este cel mai grav în momentul de față este faptul că actuala guvernare nu își asumă nimic și chiar consideră că este bine ce face, ceea ce înseamnă ca va continua pe aceeași linie de a distruge întrutotul această țară din cauza incompetenței de care dă dovadă.”, a subliniat parlamentarul PSD.

Deputatul cărășean s-a legat apoi de afirmațiile premierului Cîțu, care se laudă cu cel mai performant guvern. Damian a prezentat o listă întreagă de „performanțe” pentru care Guvernul PNL – USR – UDMR ar fi trebuit demis prin votarea moțiunii de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Cîţu, România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu. Social-democratul a adus în atenție astfel îndatorarea țării cu împrumuturi masive și dobânzi astronomice, ruinarea educației, creşterea şomajului prin lăsarea fără locuri de muncă a sute de mii de români și scumpirea traiului de zi cu zi. A continuat cu blocarea pensiilor, scăderea salariilor și concedierile din domeniul public, cu distrugerea economiei, cu problemele din HoReCA și radierile de firme, în creștere cu 44% față de 2020.

1000x100 (4)

Marius Damian a vorbit cu aceeași ocazie despre dezastrul din sănătate, despre eșecul campaniei de vaccinare și accesul blocat în spitale pentru diverse tratamente medicale. N-a omis parlamentarul de Caraș-Severin nici colapsul agriculturii, concluzia acestuia fiind că românii trăiesc din importuri, în timp ce producătorii autohtoni își plâng de milă și ajung să își vândă produsele la colț de stradă pentru a putea supraviețui de pe o zi pe alta. „A mai reuşit acest Guvern să alunge toată forța de muncă românească. Aveau oportunitatea să elaboreze o strategie pentru românii întorşi acasă în perioada pandemiei, dar nu au făcut-o! Dacă acestea sunt performanțele  cu care se mândresc în doar șase luni de guvernare, îmi este sincer frică de ce ar putea urma! Într-adevăr au avut cea mai mare performanță: de a distruge!”, a completat deputatul Marius Damian.

Parlamentul a respins, ieri, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, inițiată de senatorii și deputații PSD. În favoare au votat 201 parlamentari. Pentru aprobarea moțiunii de cenzură erau necesare 234 de voturi. În favoarea moțiunii de cenzură au votat senatorii și deputații PSD și AUR. La ședință au fost prezenți 364 de parlamentari din cei 466 de deputați și senatori.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/