Cosmin Tabără, oficial în cursa pentru șefia PNL Timișoara. Cine îl susține?

untitled design set 970x90 px

Viceprimarul liberal al Timișoarei și-a anunțat oficial intenția de a candida la președinția organizației PNL de Timișoara. Cosmin Tabără spune că este susținut de o suită de liberali semnificativi pentru organizație. 

Potrivit viceprimarului, astăzi, PNL Timișoara nu are suficiente resurse de reprezentare, prestigiu și impact public prin care să convingă timișorenii că este pregătită pentru administrarea comunității.

„Când vorbim de o nouă echipă de conducere la PNL Timișoara, suntem chemați să ne gândim la oameni de anvergură, care pot să susțină public idei și soluții politice, să scrie texte politice și să participe la dezbateri publice fără niciun complex. Acest tip de lideri, cu unele excepții, au lipsit până acum din PNL Timișoara. Liderul PNL trebuie să fie acompaniat de un tandem de voci reprezentative pentru Timișoara, care se exprimă liber alături de lider, care propun viziuni inteligente și soluții pentru cele mai complexe situații si decizii strategice ale orașului.”, a spus Cosmin Tabără.

Printre susținătorii lui Tabără se numără medicul Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină din Timișoara, mai mulți consilieri locali și fostul manager al Spitalului Municipal din Timișoara, Olimpia Oprea. Tabără aduce în discuție încă de pe acum recâștigarea Primăriei Timișoara de către liberali, în 2024.

„Consacrarea unei noi echipe și a unui lider vizibil pentru conducerea administrației locale, în percepția timișorenilor, va fi posibilă cu 6-8 luni înainte de alegerile locale din 2024. Dar, există o condiție prealabilă pentru ca să se producă această schimbare favorabilă liberalilor, în opiniile cetățenilor: să ne propunem în mod cinstit și autentic să recâștigăm Primăria Timișoara, cu credința că este absolut posibil, că este absolut util orașului și că stă în puterea echipei PNL să revină la conducerea orașului. Noi, politicienii, avem o sarcină aridă, trebuie să ne asumăm un proiect politic, începând de la a crede în ideile pe care le susținem, continuând apoi cu o muncă uneori epuizantă, toate acestea fiind făcute cu mobilizare și energie.”, a explicat Tabără.

Alegerile interne pentru funcțiile de conducere ale PNL Timișoara vor avea loc sâmbătă, în 3 iulie. Primul care și-a anunțat candidatura la președinția organizației a fost consilierul local Raul Ambruș. Organizația este condusă sub formă de interimat, încă de după localele de anul trecut, de Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș, liderul CJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: Liberalii din Timișoara își aleg președintele. Viceprimarul Cosmin Tabără intră în cursă

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/