Îmbunătăţirile de la LTCD, pe lista priorităţilor Primăriei Moldova Nouă

În scurt timp, mai multe lucrări de reabilitare vor avea loc în cadrul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”, administrația publică locală suportând astfel, din bugetul propriu, costurile îmbunătățirilor, toate acestea pentru ca elevii să poată beneficia de condiții decente în cadrul instituției de învățământ. 

Despre ce urmează să se întâmple și despre prioritățile identificate de conducerea liceului, directorul Mihaela David-Izvernar pentru expressdebanat.ro:

„Împreună cu echipa managerială am identificat mai multe lucruri asupra cărora trebuie să se intervină. În primul rând, vorbim despre betonarea căilor de acces: spre ateliere, spre clădiri, în curtea liceului, despre reabilitarea spațiului desemnat servirii mesei care, odată amenajat, automat va putea fi scos la licitație. Va fi un spațiu în sistem de catering unde vom putea servi masa. Apoi mai intră în discuție mici reparații pentru care noi nu putem aloca fonduri din costul standard. De asemenea, suntem deja în curs de amenajare a unui laborator de biologie. Printr-un proiect, aici, avem cuprinsă doar dotarea laboratorului urmând ca spațiul să fie amenajat cu sprijinul primăriei. Deja am făcut câteva achiziții pentru laborator. Urmează să facem diferența și în același timp să pregătim spațiul ca, cel târziu până în toamnă, acesta să fie utilat și bine pregătit”.

Managerul liceului a subliniat că sumele venite din partea primăriei ajută atunci când vine vorba de premierea tinerilor, inclusiv pentru asigurarea transportului elevilor dacă aceștia participă la anumite concursuri, asta din cauza faptului că instituția de învățământ nu poate plăti totul din costul standard.

Iată mai jos cum vor fi repartizați cei peste 200.000 de lei alocați din bugetul primăriei:

– betonare căi de acces și reparații exterioare: 69.000 lei;

– amenajare spațiu destinat servirii mesei: 58.000 lei;

– amenajare birou contabilitate: 7.000 lei;

– reparații și placare casa scărilor: 8.000 lei;

– amenajare laborator biologie: 11.000 lei;

– dotare laborator electrotehnică: 50.000 lei.