Aventură şi frumuseţe în cele mai spectaculoase locaţii din Clisura Dunării

Weekendul viitor se anunță unul plin de aventură pentru pasionații de off-road. Plimbările în natură cu mașini de teren și vizitarea unor obiective turistice de pe Clisura Dunării vor reprezenta câteva tehnici ideale de evadare din stresul cotidian.

Campionul off-road, Adrian Marcovici „Mao” va da startul sâmbătă, 29 februarie, uneia dintre cele mai tari excursii în mirifica zonă a Clisurii Dunării. Astfel, împătimiții acestui sport sunt așteptați la Pensiunea Tarabostes (Happy Fish) să pornească într-o aventură de neuitat.

Acțiunea, aflată la prima ediție, are ca scop descoperirea obiectivelor turistice majore din zona Moldova Nouă care însă nu sunt la malul Dunării, dar care creionează o destinație de poveste. Pentru că nu se pot vizita toate obiectivele într-un singur traseu pe zi, acestea fiind împărțite în trei trasee mari, organizatorii Iron Gates Adventures au luat decizia ca sâmbătă să poată parcurge primul din cele trei trasee, ocazie prin intermediul căreia, în premieră, vor fi prezentate obiectivele Izvorul Mânzului și Podul Domnului, singurii care mai cunosc povestea acestor obiective fiind doar câțiva localnici.

Programul de sâmbătă va debuta cu startul traseului de la Cabana Berzovița a Ocolului Silvic, ora 10.30, după care se va parcurge un traseu spectaculos prin pădure până la Cantonul și Parcul Dendrologic Zăvoi. Aici va avea loc o masă rece, tradițională, cascadele Modăvița, Bordânc, dar şi Grota Haiducilor fiind următoarele obiective trecute pe lista de vizitat. Una dintre opriri include și o vizită la o moară de apă, acolo unde turiștii vor măcina făină, după care vor face o mămăligă ce va fi servită pe loc.

Traseul se va încheia seara, tot la Pensiunea Tarabostes, acolo unde oaspeții se vor bucura de mâncare la ceaun și un vițel la proțap.

„Deși Clisura Dunării are lucruri deosebite pe malul Dunării încercăm să prezentăm și partea aproape cvasi-necunoscută, chiar de localnici, a zonei, la câțiva kilometri în interior de la Dunăre. Ne-am bucura ca numărul participanților, atât cei din zonă, cât și cei din toate colțurile țării, să fie cât mai mare, asta pentru ca aceștia să se poată bucura de natură, de frumusețea Dunării, precum și de oaza de liniște care a pus stăpânire pe inima fiecărui turist venit aici.”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Cosmin Băloi, unul dintre organizatorii acțiunii.

Pentru participarea la excursia off-road, programată să dureze cinci-șase ore, prețul începe de la 50 de euro/persoană.

Informațiile suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 0758 111 888/ 0724 969 172 sau la adresa de email: contact@irongatesadventures.com.