IMAGINI ȘOCANTE. Copii de 2 ani loviți și bruscați în „creșa groazei” din Timișoara!

Răsturnare de situaţie în cazul educatoarei de 33 de ani din Timişoara, acuzată de rele tratamente şi purtare abuzivă, nu doar faţă de unul dintre copiii de grupă mică, ci faţă de trei!

În luna iunie 2018, o familie din Timişoara şi-a găsit, la creşă, copilul de numai 2 ani cu femurul rupt în două locuri. A depus plângere la poliţie, iar acum, potrivit familiei şi avocatului ei, ancheta ar fi dezvăluit că situaţia nu a fost singulară. Imaginile de pe camerele de supraveghere ale creşei private, făcute publice abia astăzi, arată cum micuţul de 2 ani este bruscat şi smucit de educatoarea care trebuia să îl îngrijească. Cel mic a suferit fractură de femur şi a stat internat mai multe zile în spital. Potrivit avocatului familiei, Victoria Alva Roşul, cazul copilului de 2 ani nu este singular, alţi doi micuţi ar fi avut parte de tratamente similare din partea educatoarei. În cazul lor însă, familiile au decis să nu depună plângere la poliţie.

„Fiind vorba de minori, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timişoara s-a autosesizat cu privire la actele materiale şi faptele penale săvârşite de educatoare şi faţă de ceilalţi minori, chiar dacă nu există plângere”, a adăugat avocatul Victoria Alva Roşul. Reprezentanţii creşei private au afirmat, la momentul apariţiei în spaţiul public al cazului, că angajata suferă de diabet. O criză a bolii ar fi determinat reacţia nervoasă pe care a avut-o. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată însă că educatoarea a avut acest comportament pe parcursul mai multor zile. Familia copilului de 2 ani cere acum în instanţă daune morale şi materiale de 500.000 de euro. Săptămâna viitoare este primul termen de judecată în acest caz. Creşa privată în care s-ar fi petrecut agresiunile aparţine familiei fostului internaţional român, Iosif Rotariu, iar educatoarea acuzată este Romina Rotariu, fiica fotbalistului.

Sursa foto: adevarul.ro