O mână de ajutor dată de rotarieni înseamnă două tiruri de aparatură medicală pentru Spitalul de Urgență din Caransebeș

Munca rotarienilor dă roade pentru comunitatea din Caransebeș. La Spitalul Municipal de Urgență au sosit două tiruri cu aparatură medicală și mobilier specific, de la un spital din Mechelen, Belgia.


După ce la sfârșitul lui 2018 reprezentanţii Rotary Club Caransebeş au predat o parte din obiectele achiziționate prin Proiectul Global Grant, în aceste zile se concretizează o nouă etapă din acest proiect inițiat de la nivel internațional de Rotary Club.

„Proiectul Global Grant are un buget aprobat de 75.850 USD şi la realizarea lui au participat pe lângă Rotary Club Meerbusch – Büderich din Germania şi Rotary Club Caransebeş, în calitate de cluburi aplicante, şi au mai contribuit Rotary Club Houhalen din Belgia, Rotary Club Linz – Austria, Rotary Club “Mihajlo Pupin” Pancevo-Serbia, Rotary Club Meerbusch, Germania şi Rotary Club Uffenheim din Germania. În aceste zile a sosit un transport de mobilier de spital, toate donate de către un spital din Mechelen/Belgia, paturi de spital, paturi pentru reanimare, ecograf, scaune de transport bolnavi, anumite rafturi, noptiere pentru dotarea saloanelor, pentru care mulțumim celor implicați”, ne-a precizat medicul Dan Laurențiu Tocuț, membru Rotary Club Caransebeș, care a și ajutat la descărcarea coletelor. De o parte, din acest transport a beneficiat și Asociația Surorilor Franciscane din Caransebeș.

Tot prin acest proiect se vor finanţa, în parteneriat cu Primăria Municipiului Caransebeş, şi lucrările de montare a instalaţiei de gaze medicale în Blocul Operator al spitalului și se vor achiziționa şi un bronhoscop și două monitoare funcții vitale pentru copii, precum şi un defibrilator.