Imagine dezolantă în Timișoara! Sute de papuci, aruncați la colț de stradă

Timișoara încă se afundă în gunoaie. Oamenii aruncă tot ce prind la colț de stradă chiar dacă au la dispoziție pubele, patru puncte de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și containere pentru îmbrăcăminte și încălțăminte. Singurul lucru care încă lipsește este… educația. 

Sute de papuci de iarnă, de vară, pentru copii sau adulți au fost aruncați, pur și simplu, pe trotuar. „Second-hand-ul” se află la intersecția străzilor Gheorghe Doja și Romulus. Oamenii care trec prin zonă se uită lung la imaginea dezolantă aproape că își doresc să probeze ceva din mulțimea de încălțăminte. „Port 38. Dacă mă uit mai bine cred că aș găsi ceva. Păcat că sunt murdari și demodați”, a spus o femeie care a trecut prin zonă.

 

Lăsând gluma la o parte, peisajul este unul deprimant, mai ales că se află lângă parcul Carmen Sylva. „Au fost lăsați acolo pentru că le-a fost mai ușor decât să meargă la un centru de colectare sau ceva tomberon mai mare de la RETIM. Cred că au greșit data colectării de toamnă. Am biroul în zonă și din ianuarie, de când sunt angajat, colțul acela nu a fost curat”, a spus Silviu. 

Nu este normal așa ceva. Cred că au fost aruncați de unii care nu știu că există și puncte de colectare”, a adăugat Paul, un alt trecător. 

Nicolae Robu a anunțat că va lua măsuri suplimentare pentru prinderea celor care aruncă gunoaie pe unde apucă.  „Văd depuneri ilegale de gunoaie. Nu pot să înțeleg ce oameni sunt aceia care își scot mizeria la colț de stradă. Nu se duc la pubele. Ce caută în Timișoara oameni cu o asemenea conduită? Ne vin, în curând, cele 60 de noi camere video și, cu polițiștii locali, o sa le venim de hac! Săptămâna viitoare vom crește numărul polițiștilor locali cu 15”, a spus primarul.

Mai trebuie, însă, timp până când oamenii vor înțelege cum stă treaba cu educația.