Din cafeaua dulce a lui Vela, pentru Popa a mai rămas doar zațul!

PNL Caraș-Severin riscă să explodeze! Torma e deja dat afară, pentru Felix Borcean excluderea e doar chestiune de zile, Nelu Popa e împins tot mai vizibil spre alte formațiuni politice și, mai nou, ar fi apărut lista celor 21!

În loc să se pregătească de prezidențiale, liberalii cărășeni se lovesc pe la spate și, oricât de multe garanții ar da președintele Marcel Vela că în PNL Caraș-Severin e armonie deplină, în realitate lucrurile stau exact pe dos. Iar asta se vede cu ochiul liber, pentru că disputele nu se mai poartă doar în interiorul partidului, ci și în spațiul public.

Mai întâi, site-ul de propagandă al social-democraților cărășeni, dar unde și oamenii din anturajul lui Marcel Vela cumpără de ceva vreme suport mediatic, a lansat varianta unor legături neortodoxe între Nelu Popa și USR-PLUS. La mijloc au fost băgați și alți liberali, dar accentul s-a pus pe primarul Reșiței. Sfătuitorul liderului PNL Caraș-Severin, Horia Irimia, a fost responsabil cu răspândirea știrii atent fabricate în mediul online. A făcut-o de pe unul din conturile false de Facebook, pe care singur le-a dezvăluit, fără să vrea, în stenogramele pierdute de acesta. A dat și mai mult de bănuit, astfel că, toate gândurile s-au îndreptat spre Marcel Vela, sub pretextul că ar vrea să scape de toți cei care i-ar putea amenința cândva poziția. Iar Nelu Popa chiar o face, deși nu e deloc interesat de șefia PNL Caraș-Severin. Vela a garantat însă că nu are niciun amestec și s-a dezis de „Jean” Irimia.

Un alt semnal al tensiunilor din PNL a venit de pe holurile Consiliului Județean. Imediat după ce consilierii județeni liberali n-au mai respectat decizia partidului și au votat diferit la unul din proiectele de pe ordinea de zi! S-au auzit atunci voci despre lista celor 21. Celor 21 de liberali care au votat împotriva excluderii lui Adrian Torma din partid și care ar urma să fie curățați. Și de această dată, Marcel Vela spune că sunt doar speculații. „Exclus! Sunt speculații care vor să dezbine PNL-ul!”, a comentat Vela.

Tot de Marcel Vela leagă unele voci din PNL și dialogul purtat de primarii Nelu Popa și Mihaela Drăgilă pe tema Ocolului Silvic Banatului Montan. „De ce nu-s «tăițăi» la Ocolul Silvic Banatul Montan? (…) OSBM nu funcționează pentru că, în foarte scurt timp, a devenit un propice mediu de odihnă pentru cumetrii și fii băgați pe-un post călduț. (…) OSBM nu funcționează pentru că dumneavoastră (n.r. – Nelu Popa) veniți la ședință înarmat cu sfaturi juridice de la aplaudaci chioșcari, sau cu sfaturi de la impunatorul domn Bortes, care se află în vreo două tipuri de conflicte de interese cu ocolul și căruia i s-a tocit spiritul de anchetator de când face politică. (…) OSBM nu funcționează pt ca dumneavoastră, acum, sunteți mai mult om politic și mai puțin manager. OSBM nu funcționează pentru că ați trimis un convocator și-o ordine de zi pe care n-ati avut curajul nici dumneavoastră, nici domnul Borteș să le semnati, pentru că ați venit leu la sedință și-ați plecat miel. (…) În OSBM o să rămân înainte de toate reprezentant al intereselor Lăpușnicului Mare și nu cu orice preț colegă de partid cu dumneavoastră, care-ați început să vă faceți cruce și cu «stânga», dacă vă pică bine”, i s-a adresat primarul din Lăpușnicu Mare lui Nelu Popa. E clar, e mâna lui Vela, s-au convins cei din organizația PNL Reșița!

Liderul PNL Caraș-Severin are și de data asta explicații prin care despinge orice disensiuni. „Eu și Nelu Popa suntem în relații bune. Discuțiile, problemele și polemicile legate de OSBM nu au legătură cu Partidul Național Liberal. OSBM este o asociere între mai multe primării, de toate culorile politice, decisă administrativ strict de către Consiliile Locale din localitățile afiliate. Nici dl Borteș și nici dl Meda nu sunt membri PNL, ca să se interpreteze cumva că există observații la adresa unor colegi liberali. Declarațiile de pe caon.ro sau din mediul on-line, fie a d-lui Ioan Popa, fie a d-nei Mihaela Dragilă nu se referă la PNL sau la calitatea lor de membri ai PNL, ci strict la problemele interne ale acestei asocieri administrative. În cadrul partidului, și Nelu Popa și Mihaela Dragilă sunt și răman doi colegi deosebiți, primari cu experiență, care își susțin și pe tema ocolului propriile idei administrative, într-un mod independent și apolitic. Când revin de la București, sunt convins că vom clarifica în pace și bunăvoire, împreună la o cafea, toate aceste probleme administrative”, a precizat Marcel Vela.