Se schimbă liniile în PSD Caraș-Severin!

Social-democrații cu greutate sunt trecuți în linia a doua, alții chiar scoși definitiv din joc, după ce președintele Luminița Jivan a anunțat o reformare totală a filialei județene și a organizațiilor locale!

Mai întâi, la conducerea mai multor instituții județene au apărute nume surprinzătoare. Nu din prim-planul PSD, dar oameni de încredere ai Luminiței Jivan. Apoi, social-democrați vechi sau cu funcții importante în partid au fost obligați să facă un pas înapoi. Apar în locul lor variante la care poate nimeni nu s-ar fi gândit vreodată. Astăzi au loc alegeri în organizația municipală Reșița. Aici nu e vorba despre vreo mare surpriză, senatorul Ionuț Chisăliță fiind mai mult ca sigur viitor președinte. E de remarcat însă că nu are concurență. Se vorbea despre Ioan Crina, cel care a asigurat interimatul, ba chiar și de Flavius Nedelcea, căruia partidul i-a retras recent sprijinul politic pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Acesta din urmă a negat însă că și-ar depune candidatura. Nici Ioan Crina nu pare hotărât să candideze pentru șefia Organizației PSD Reșița.

În PSD Caraș-Severin apele nu sunt deloc liniștite, mai ales după ultimele decizii ale CEx-ului, s-au format cel puțin trei tabere, care, se pare, propun un joc la așteptare. Unii așteaptă trecerea moțiunii de cenzură anunțată de PNL, alții un eșec la alegerile prezidențiale pentru ca, odată cu Viorica Dăncilă, să plece și Luminița Jivan, care e în prezent susținută de București. Dacă PSD trece cu bine însă de aceste două momente-cheie, atunci șefa PSD Caraș-Severin își consolidează și mai mult poziția în partid. Ceea ce va conduce la dezertări!