Iluminatul public rămâne o prioritate la Oraviţa. Lămpile stradale de tip baroc urmează să completeze aerul vechi al locului

Fie că vorbim despre mediul rural sau urban, iluminatul străzilor reprezintă o necesitate pentru orice UAT, dincolo de rolul estetic în privința zonelor industriale sau comerciale acesta fiind vital pentru șoferi și, mai ales, pentru pietoni în timpul nopții.

Pentru a preîntâmpina problemele generate de lipsa luminii pe timpul nopții, administrația publică locală de pe Valea Carașului a hotărât să urnească lucrurile în privința iluminatului public, reprezentanții acesteia apelând la fondurile proprii pentru realizarea investiției fără a lua în calcul alte variante care ar fi afectat bunul mers al celorlalte proiecte demarate pentru comunitate.

„Unul dintre obiectivele propuse de mine a fost rezolvarea iluminatului public atât în oraşul nostru, cât şi în satele aparţinătoare. Am primit astfel nenumărate oferte de a achiziţiona aceste servicii prin împrumut bancar, aşa cum s-a-ntâmplat în cazul predecesorului meu, care, pentru iluminatul stradal, a îndatorat Primăria Oraviţa pentru o perioadă de peste 20 de ani. Din această cauză, instituţia noastră încă plăteşte aceste rate moştenite de la fosta administraţie. Ei bine, pentru a evita crearea de noi datorii, am hotărât să facem investiția pe cont propriu. Am căutat calitate şi cel mai mic preţ, iar împreună cu colegii de la Biroul de Gospodărie, am montat lămpi moderne cu led în cartierul Zona Gării şi în satele aparţinătoare.”, a precizat șeful administrației publice locale din Oravița, Dumitru Ursu.

Din spusele edilului, demersurile nu par să se oprească aici, schimbarea întregului iluminat public țintind inclusiv partea de sus a orașului: „Lămpile stradale pe care le vom achiziționa vor fi cele de tip baroc, asta pentru a păstra specificul locului, stilul arhitectural vechi. De asemenea, vom elimina stâlpii de curent și vom camufla cablurile”.

leader board 728 x 90 px

Sursa foto principal: editiadedimineata.ro.

(E).