Păşeşte Dumitru Ursu în PNL cu acte în regulă? Silviu Hurduzeu: „Mă gândesc că este așteptat cu braţele deschise”

Afinitatea primarului din Oravița pentru partidul condus la nivel de Caraș-Severin de senatorul Marcel Vela nu mai este o surpriză pentru nimeni, deși a fost reconfirmat ca edil din partea PSD. Cum adversarii politici îl văd pe actualul conducător de pe Valea Carașului în afara terenului, liderul PSD CS spune că a găsit varianta ideală atât pentru a-i face pe plac lui Dumitru Ursu, dar mai ales pentru ca social-democrații să câștige toate bătăliile politice în cadrul UAT-ului pe viitor.

Am văzut cât este de iubit primarul din Oravița în PNL, la fel cum am văzut declarația laudativă a viceprimarului liberal. Mă gândesc că este așteptat cu brațele deschise. Eu nu pot decât să-i urez succes domnului Ursu în cariera lui politică. A fost agentul de campanie al PNL-ului, iar liberalii au pierdut alegerile. Cred că o să și oficializăm această relație în care edilul-șef să rămână la PSD și să promoveze în campanie Partidul Naţional Liberal. De ce? Ca să tot câștige Partidul Social Democrat alegerile la Oravița.”, a precizat, pentru expressdebanat.ro, liderul social-democraților cărășeni, Silviu Hurduzeu.

Cu toate că nu înțelege nici în ziua de astăzi motivul pentru care primarul din Oravița nu a candidat, cu ocazia alegerilor locale, de pe listele PNL, totuși actualul deputat din Caraş-Severin subliniază că răfuielile din ultima vreme ale aleșilor locali și suspendarea pe bandă rulantă a ședințelor de Consiliul Local nu reflectă altceva decât „inteligența politică” de care a dat dovadă edilul PSD, cel care așteaptă nerăbdător cu bagajele făcute la ușa liberalilor:

„Domnul Ursu a dat dovadă în această perioadă de o foarte mare inteligență politică. Ceea ce s-a întâmplat la Oravița, atât vizavi de Consiliul Local, cât și vizavi de Primărie, reprezintă consecințe ale inteligenței lui politice, ale acțiunilor lui haotice. L-aș fi înțeles dacă, în calitate de mare iubitor al săgeţilor liberale, ar fi candidat din partea PNL la alegerile locale, dar, iată că, dintr-o dată, l-a apucat dragostea de culoarea galbenă. E destul de greu să treci de la culoarea roșie la cea galbenă, dar, sigur pentru Dumitru Ursu, e mai ușor și a dovedit cât de mult succes a avut”.