Ilie Sîrbu intră în cursa electorală pentru protejarea identității culturale timișorene! „Administrația locală și-a arătat adversitatea față de moștenirea patrimoniului cultural local”

Timișoara are un nou candidat la Primărie! Ilie Sîrbu și-a anunțat decizia de a intra în ringul electoral. Președintele Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei începe strângerea de semnături și țintește scaunul de primar, dar s-ar mulțumi și cu un loc de consilier local.

Candidatul independent Ilie Sîrbu are în spate zeci de proiecte pentru promovarea culturii în Timișoara și speră că poate face mai mult dacă se va afla într-o poziție de decizie. Ilie Sîrbu propune un mod de a face politică în interesul păstrării identității orașului și afișării respectului față de diversitatea culturală bănățeană. „Vă anunț faptul că am decis să-mi asum candidatura pentru funcția de primar al Municipiului Timișoara. Am luat această hotărâre, după o îndelungă cumpătare, la îndemnul membrilor și simpatizanților Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei. Implicarea mea în campania electorală se datorează și faptului că administrația locală și-a arătat adversitatea față de moștenirea patrimoniului cultural local, considerându-l neînsemnat. Consider că, atâta timp cât politica locală nu este orientată spre păstrarea identității Timișoarei, promovarea transparenței decizionale a autorităților, cât și susținerea dreptului cetățenilor de a fi consultați în legătură cu deciziile importante ale orașului, respectul față de diversitatea culturală, o viziune clară în dezvoltarea Timișoarei, decizia de a candida la funcția de primar al Municipiului Timișoara este întemeiată”, a transmis Ilie Sîrbu.