IKEA face pași siguri spre deschidere! „Pentru noi este un plus această investiție”

gif card de energie dacus 1000x100 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

IKEA, un pas înainte către deschiderea primului magazin din vestul țării! Certificatul de urbanism a fost eliberat de către Primăria Dumbrăvița și se estimează că primii clienți vor putea păși în magazin anul următor. Edilul Victor Malac consideră că investiția multinaționalei este un plus pentru comună și va aduce locuri de muncă în localitate.

Multinaționala a primit certificatul de urbanism pentru amenajarea acceselor auto pietonale, a spațiilor verzi, asemnalelor publicitare, a lucrărilor de rețele edilitare, branșamente, amplasare post trafo, sistematizări verticale, organizare de șantier și operațiuni cadastrale notariale. „Emiterea acestui certificat de urbanism reprezintă prima etapă în procesul de materializare a unei investiții de o asemenea anvergură pe raza comunei, care va fi situată pe terenul dintre bulevardul Petre Țuțea și DN283 Timișoara – Arad.”, a transmis Primăria Dumbrăvița.

Dumbrăvița a fost desemnată drept locație pentru al treilea magazin IKEA din România ca urmare a negocierilor purtate cu administrația locală, deși li s-a oferit un spațiu și în Timișoara. Primarul Victor Malac este încântat de deschiderea viitorului magazin de mobilă și spune că este un mare plus pentru localitate.

„Deocamdată am dat certificatul de urbanism în vederea obținerii autorizației de construcție și pentru aducerea utilităților acolo. Urmează să dăm drumul la autorizația de construcție, când depun documentele. Este o investiție majoră. Este adevărat că li s-a propus o locație în Timișoara și una în zona noastră. Până la urmă, am reușit să îi aducem la noi spunând că le asigurăm utilitățile și tot ce trebuie pentru a-și face investiția. Din punctul meu de vedere, este o investiție majoră pe raza teritorială a UAT Dumbrăvița. Se vor crea locuri de muncă, vor veni niște bani la bugetul local prin taxele și impozitele pe care le plătesc. Știu de când s-a aprobat proiectul că trebuie să facă sensul giratoriu din intersecția Drumului Național 69 cu bulevardul Petru Țuțea, amenajează bulevardul de la strada Praga până la DN69 la patru benzi. Pentru noi este un plus această investiție.”, a declarat primarul Victor Malac.

publicitate Timisoara banner maxagro

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a salutat cele mai recente evoluții ale proiectului: „O investiție extrem de importantă, în valoare de câteva milioane de euro, pe care o urmăresc îndeaproape. Sunt convins că, odată realizată, va da un impuls economiei și va fi și pe gustul timișenilor, și nu numai, pasionați de mobila produsă de IKEA. Cel mai probabil, magazinul se va deschide anul viitor.”, a declarat Călin Dobra.

Sursă foto: PlaytechSTPT job 1000x200 casa alex cbes
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/